preskoči na sadržaj

Srednja škola Vela Luka

 > Naslovnica
vijesti

"ŠKOLA ZA ŽIVOT" - eksperimentalni program

Autor: Ofelija Dragojević, 23. 3. 2018. 15:15

Srednja škola Vela Luka odabrana za sudjelovanje u eksperimentalnom programu "Škola za život"!

U petak, 23. ožujka 2018. godine u 10 sati ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak posjetila je Osnovnu školu Dragutina Domjanića (Ivana Gundulića 2, Sveti Ivan Zelina) ujedno jednu od odabranih škola za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme koje kreće od jeseni. Ministrica Divjak objavila je  koje su škole odabrane za eksperimentalno provođenje kurikularne reforme te ostale novosti vezane uz eksperimentalni program „Škola za život“. U pratnji ministrice bio je  potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar i pomoćnica ministrice Lidija Kralj.

(Izvor MZO)

Zahvaljujemo Ministarstvu na odabiru, na tome što su prepoznali našu motivaciju i želju za boljim obrazovanjem!

ODABRANE SREDNJE ŠKOLE

 

 [više]

KROS UTRKA UČENIKA I NASTAVNIKA POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE VELA LUKA

Autor: Administrator , 23. 3. 2018. 15:36

Ukoliko ste pomislili da je danas nekakva  strana učenička ekskurzija prošetala-protrčala našim mjestom, prevarili ste se. To su zajedničkim snagama učenici i nastavnici Srednje škole Vela Luka odradili kros utrku od Hotela Posejdon do Restorana „Pod Bore“ (Ukupno 1200m)!

Odmah na samom startu pravi natjecateljski duh učenika, a i nastavnika došao je do izražaja. Početnim znakom nastavnika Tina, koji je utrku predvodio u svom „Golfu“, 50 natjecatelja krenulo je trčati. Neki su hodali, neki su trčali i hodali, neki prigovarali , a neki su čak do samog kraja i trčali!

U cilju su učenici dočekani pljeskom i potporom onih koji ove godine nisu sudjelovali, no nadamo se da dogodine pokušati i oni, makar šetnjom jer ipak je u zdravom tijelu- zdrav duh!

JOŠ SLIKA

 [više]

ANKORA na "3P" Program poticanja poduzetništva u Splitu

Autor: Administrator , 21. 3. 2018. 09:22

Ankora je i ove godine pozvana na 3P (Program poticanja poduzetništva) na Ekonomskom fakultetu u Splitu.U pratnji svojih nastavnica Maje Tičinović Žuvela i Andree Živko, od Ankorica su na 3P-u sudjelovale Barbara Dragojević, Andrea Pecotić, Katarina Padovan i Petra Žanetić. 3P je program koji je započet u 2013.g. i na kojem su gosti uzvanici uspješni poduzetnici koji svojim životnim pričama inspiriraju mlade i daju im konkretne savjete kako ostvariti ideje, kako započeti vlastiti biznis, koji problemi se mogu dogoditi i kako ih rješavati. Na svakom 3P dosada svi zainteresirani mogli su se prijaviti na Speed Date Consulting gdje bi mogli dobiti besplatne savjete ako imaju bilo koje pitanje o vlastitom biznisu, bilo da tek imaju ideju u "zraku", bilo da su već počeli i naišli na problem koji ne znaju sami riješiti.

Još teksta ......

 [više]

EUROPSKI KVIZ O NOVCU

Autor: Administrator , 21. 3. 2018. 09:07

Dana 16. ožujka naši učenici I. B razreda Petra Bačić, Zrinka Fabris, Matea Sardelić, Sanja Sokol i Vedran Oreb sudjelovali su na online natjecanju „Europski kviz o novcu“, koji se ove godine u Republici Hrvatskoj održava prvi put.

Kviz za timove učenika od 13 do 15 godina organizirala je Hrvatska udruga banaka u suradnji s Institutom za financijsku pismenost Štedopis i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca. Riječ je o projektu Europske bankovne federacije koji učenjem i pripremama za kviz želi poboljšati financijsku pismenost djece diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme. Kviz se održao putem internetske veze i YouTube kanala na poznatoj platformi Kahoot!.

Na natjecanje je prijavljeno ukupno 287 timova iz 146 škola. Naš tim je osvojio solidno 73 mjesto.  Iako je cilj što bolje plasiranje na natjecanju, najvažniji ciljevi su da učenici nauče dodatne pojmove financijske pismenosti ili potvrde svoje znanje, te također vježbaju timski rad, tj. zajedničko donošenje odluka.

Mentor učenicima: Tomislava Stipković

 [više]

TURNIR "DAN OPĆINE VELA LUKA 2018."

Autor: Administrator , 16. 3. 2018. 09:00

Na ovogodišnjem malonogometnom turniru povodom Dana općine Vela Luka sudjelovale su 4 ekipe. Značajno manje u odnosu na prethodnu godinu, no ta činjenica je opravdana pošto većinu razreda čine učenice.

           Ekipe

 1. Trigoza
 1. Škopci
 1. Gospoda
 1. Mahnitci

Pobjednička ekipa: GOSPODA

Nakon ždrijeba koji se održao u knjižnici u ponedjeljak, 12.3.2018. izvučeni su polufinalni parovi. U prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipe „Trigoza“ (prošlogodišnji pobjednici) i „Gospoda“. Utakmica je završila pobjedom „Gospode“ rezultatom 4:2.

 

 [više]

ZAHVALA SPONZORIMA

Autor: Administrator , 12. 3. 2018. 10:00

Dana 9. ožujka 2018. Srednja škola Vela Luka bila je domaćin Međužupanijske smotre i natjecanja GLOBE škola. Zahvaljujući velikom angažmanu naših učenika i nastavnika, natjecanje je prošlo u najboljem redu i ono  što je najvažnije naši gosti su ponijeli odlične dojmove iz naše škole i iz našeg mjesta.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez Vas, bez Vaše pomoći u organiziranje ovog događaja.

Još jednom iskreno Vam zahvaljujemo u ime svih nastavnika i učenika koji sudjeluju u Globe projektu  što ste prepoznali njihov trud i što ste bili spremni pomoći našoj školi u organizaciji ovog projekta.

Zahvaljujemo na pomoći :

 1.  Općina Vela Luka, načelnica Katarina Bikić
 2. Turistička zajednica Vela Luka- direktor Dorjan Dragojević
 3. Dječji vrtić Radost, ravnateljica Miranda Oreb
 4. Kvartet Gabeline, voditelj Marko Prižmić
 5. Folklorna skupina Mafrina, voditelj Želimir Maričić
 6. Brass band Atrij, Cvito Markov
 7. NK Hajduk 1932, predsjednik Sebastian Marinović
 8. Ivo Maričić-Kiže

 

 [više]

ZAVRŠENO NATJECANJE GLOBE ŠKOLA

Autor: Administrator , 12. 3. 2018. 10:22

9.3.2018. Završena je 14. međužupanijska Globe smotra-regija jug u našoj školi.
Našu ekipu u tročlanom sastavu predstavljale su učenice Petra Cetinić, Andrea Rubeša i Barbara Surjan.

Nakon službenog dijela prezentacija rada škola u GLOBE programu u protekloj godini, održano je orijentacijsko natjecanje mješovitih učeničkih ekipa u poznavanju sadržaja GLOBE programa: atmosfere, hidrologije, pedologije, biometrije.

Najuspješnije su ekipe nagrađene prigodnim poklonima.

Ljestvica poretka:

1. OŠ Šime Budinića, Zadar 91,05
2. Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola, Zadar 88,27
3. OŠ Zadarski otoci, Zadar 86,45

4. SŠ Vela Luka, Vela Luka 83,79

5. OŠ Josip Pupačić, Omiš 83,34
6. SŠ Braće Radić, Kaštela 80,73
7. OŠ Valentin Klarin, Preko 64,30
8. Prirodoslovna tehnička škola Split 61,50
9. SŠ Kralja Zvonimira, Knin 34,50
10. SŠ Lovre Montija, Knin 31,54

U orijentacijskom natjecanju pobijedila je ekipa Lignja s 30,63 boda u kojoj je sudjelovala naša učenica Petra Cetinić.

Zahvaljujemo se svim sudionicima i posjetiteljima smotre. Posebna zahvala grupi Gabeline, Brass Band Atriju i foklornoj sekciji Mafrina FD Kumpanije koji su uveličali ovaj svečani događaj.

S obzirom na visoki rang bodova naše škole nadamo se Državnoj smotri GLOBE škola u Omišu u svibnju.

 [više]

PRVACI REGIJE U STOLNOM TENISU

Autor: Administrator , 8. 3. 2018. 07:46

Prvaci poluzavršnog natjecanja Državnog prvenstva ŠŠD srednjih škola skupine "Jug" u stolnom tenisu.

slika:(Ivan Šeparović,Antonio Šeparović, Antonio Franulović-nastavnica-trenerica Sanda Tasovac)

6.3.2018. Poluzavršno natjecanje ŠŠD srednjih škola održano je u Mokošici 06. ožujka 2018. godine s početkom u 11:00 sati. Nakon himne, tajnik školskog športskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, gospodin Martin Bogoje uputio je srčanu dobrodošlicu natjecateljima nakon čega je  natjecanje započelo. Na poluzavršnici natjecanja sudjeluju najbolje 4 ekipe iz Dalmatinske regije, odnosno pobjednici iz Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije.

Više:

Izvještaj: novinarka Rina Dragojević

 [više]

PRVAK IZ RAČUNOVODSTVA

Autor: Administrator , 5. 3. 2018. 17:04

Naš učenik 4.razreda zanimanja ekonomist Antonio Franulović sudjelovao je danas 5.ožujka 2018.  na Međužupanijskom natjecanju iz discipline računovodstvo u Vrgorcu.

Između 11 najboljih natjecatelja iz dvije županije regije JUG, naš Antonio ostvario je izvrstan rezultat i sa 161 bodom osvojio uvjerljivo PRVO mjesto. Ovim rezultatom očekujemo da je  ostvario pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju.

Čestitke njegovoj mentorici Tomislavi Stipković i puno uspjeha na Državnom natjecanju.

Antonio treba  što prije presvući opremu jer već sutra sudjeluje sa školskom ekipom na Poluzavršnom natjecanju regije Jug u stolnom tenisu.

Sretno Antonio ! 

 

 [više]

Globovci u posjetu OŠ Vela Luka

Autor: Administrator , 1. 3. 2018. 14:03

Dana 28. veljače 2017. godine tri su učenice iz školske GLOBE skupine posjetile treće razrede osnovne škole i održale predavanje o očuvanju okoliša i štetnosti plastike. Prezentacija je prošla u interakciji učenika i smijehu,te su ostavljeni dobri utisci.

 [više]

POSJET "GLOBOVCIMA"!

Autor: Administrator , 28. 2. 2018. 12:40

Danas su Globovcima došli u posjet učenici 2.b razreda OŠ Vela Luka s njihovom učiteljicom Damirom Padovan. Učenici Antonio Burmas, Andrea Rubeša i Ivan Šeparović upoznali su mališane sa GLOBE mjerenjima na novoj meteorološkoj stanici te su im pokazali koje sve meteorološka stanica daje podatke. Učenici su sa zanimanjem slušali predavanje, čak su Globovci bili iznenađeni koliko su se zainteresirali i koliko su pitanja postavljali. Naučili su mjeriti oblake ali i iščitavati dnevnu temperaturu s termometra. Iako su tek 2. razred osnovne škole, neki su se već pokazali kao potencijalni Globovci. Hvala njihovoj profesorici Damiri Padovan i svim učenicima. Nadamo se da će nas opet posjetiti!

GLOBOVCI

 

 [više]

"DAN OBRNUTIH ULOGA" u Srednjoj školi Vela Luka

Autor: Administrator , 28. 2. 2018. 12:23

 [više]

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Administrator , 28. 2. 2018. 08:53

U školi obilježavamo "Dan ružičastih majica"!

PREZENTACIJA !

p.s. Hvala svima koji su se smrznuli u dvorištu da bi slika bila bolja ! yeswink

 [više]

"WELLNESS ŠKOLA" Škola koja brine o psiho-fizičkoj dobrobiti svojih učenika

Autor: Administrator , 26. 2. 2018. 13:21

ESCOT - EUROPA je odbor osnovan od znanstvenika iz 10 Europskih zemalja sa zadatkom promicanja, koordiniranja i standardiziranja istraživanja u tri temeljna aspekta: prevencije, njege i rehabilitacije.

Srednja škola Vela Luka uključila se u projekt "Zdravi stil života", a  time je dobila titulu "Wellness škole"

"Zdravi stil života" je jedan od projekata koji omogućava učenicima da djeluju pozitivno i izgrađuje u njima zdravi način razmišljanja.

 

.

 

 

 [više]

DAN SIGURNIJEG INTERNETA U SREDNJOJ ŠKOLI VELA LUKA

Autor: Administrator , 5. 2. 2018. 13:42

 

 

 

 

 

 

 

Srednja škola Vela Luka uključila se u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta sljedećim aktivnostima.

 1. Aktivno sudjelovanje na Webinaru kojeg organizira Industrijska strojarska škola Zagreb u suradnji s Gimnazijom Vukovar
 2. Na jednom satu informatike učenici će :                                                a) dobiti informacije o obilježavanju Dana sigurnijeg Interneta 2018 :

http://www.azoo.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=6495&Itemid=93

 1. pogledati video sadržaj s odgovarajućom temom:

https://www.youtube.com/watch?v=zpN27zFReC0

 1. pročitati informacije o sigurnijem Internetu:

https://sites.google.com/site/sigurnostinterneta/

 1. rješavati kviz o sigurnosti na Internetu:

 http://www.pjesmicezadjecu.com/kvizovi/sigurnost-na-internetu.html

Nastavnica informatike Jagoda Žaknić

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 NAJAVA DOGAĐANJA

Facebook škole

 

Facebook stranica SŠ VELA LUKA

 

9.3.2018. Međužupanijska smotra i natjecanje

GLOBE škola.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petak 23.3.2018. 11,30 sati

ŠKOLSKA SHEMA

  MI SMO ŠKOLA U KOJOJ

  SE PROVODI ŠKOLSKA

   SHEMA

Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
ŽIC

WEB stranica

Županijskog info-centra za mlade

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Srednja škola Vela Luka / Ulica 5. broj 9, HR-20270 Vela Luka / ss-vela-luka.skole.hr / ured@ss-vela-luka.skole.hr
preskoči na navigaciju