preskoči na sadržaj

Srednja škola Vela Luka

 > Naslovnica
Školska godina 2020./2021.

Nove epidemiološke mjere - SPORTSKA DVORANA

Autor: Ofelija Dragojević, 26. 11. 2020. 16:44

Nove epidemiološke mjere – traju  od 28.11. do 21.12.2020.

Obavještavaju se svi korisnici sportske dvorane Vela Luka da sportska dvorana Vela Luka zatvara svoja vrata za sve grupe od ponedjeljka 30.11.20. Ovom odlukom  obustavlja se  rad teretana, sportskih dvorana i sportskih događanja, te se obustavljaju treninzi osim za najviše stupnjeve natjecanja u individualnim sportovima  sve u do 21.12.2020.

Odluka je donesena na temelju novih epidemioloških mjera donesenih na 24. sjednici Vlade Republike Hrvatske od 26.11.2020.  

Nadam se da ćemo samo savjesnim i strogim pridržavanjima uputa prebroditi ovu situaciju.

 [više]

„GENERACIJA NOW“ još jedan projekt u Srednjoj školi Vela Luka

Autor: Administrator , 20. 11. 2020. 12:57

Ravnateljica Srednje škole Vela Luka Ofelija Dragojević i Igor Vukasović iz Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma  dana 19.11.2020. potpisali su Ugovor o donaciji temeljem provedenog  donacijskog natječaj „Generacija NOW“  nositelja projekta  Hrvatskog Telekoma (HT) i Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

 

 

Foto:Pixabay

Natječaj za uključenje je trajao do 5. listopada 2020. godine te je Srednja škola Vela Luka odabrana između 75 ustanova koje će  sudjeluju u ovogodišnjem  projektu.

U projektu sudjeluju osnovne (1. - 8. razred) i srednje škole (trogodišnje i četverogodišnje škole) te knjižnice i udruge koje su odabrane prema motivacijskom pismu, bez obzira jesu li ranije sudjelovale u IoT projektima.

Ustanovama uključenim u projekt donirat će se  Internet of Things (IoT) oprema, besplatan pristup internetu s podatkovnim prometom te financijsku donaciju za potrebe projekta, za kupnju dodatne opreme. Za mentore u projektu  organizirat će se  edukacija o korištenju IoT opreme, a za djecu, koja će sudjelovati krajem ove kalendarske godine, će se  otvoriti kreativni natječaj u kojem će moći pokazati svoju kreativnost i vještine korištenja STEM znanja.

U lipnju 2021. godine biti će organizirana  izložba završnih kreativnih školskih projekata i natjecanje u kojem će projektni timovi imati zadatak riješiti problem koristeći IoT tehnologije koje su upoznali sudjelovanjem u projektu.

Generacija NOW se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost, a i ove godine se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sve o projektu „Now generacije“ možete  pogledati na linku  https://bit.ly/3kQcA26 .

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU DOMOVINSKOG RADA

Autor: Ofelija Dragojević, 17. 11. 2020. 11:34

 [više]

RADOVI NA SPORTSKOJ DVORANI

Autor: Ofelija Dragojević, 16. 11. 2020. 13:42

Srednja škola Vela Luka iz investicijskih ulaganja osnivača Dubrovačko neretvanske županije, sredstava proračuna Općine Vela Luka i vlastitih sredstava krenula je u obnovu fasade sportske dvorane. Fasada će se raditi po fazama, a trenutno se radi na sanaciji istočne strane dvorane.

Osim sanacije fasade, istovremeno se odvijaju radovi na saniranju i hidroizolaciji krovišta na sportskoj dvorani, nakon veće štete koja je uzrokovana olujnim nevremenom u studenog prošle godine. Saniranje se odvija isto tako u nekoliko faza po kampovima krovišta, a sredstva su osigurana dijelom iz osiguranja dvorane, dijelom od investicijskih ulaganja županije Dubrovačko neretvanske te dijelom iz sredstava Općine Vela Luka. Završetak radova predviđen je do sredine prosinca 2020.

 [više]

STAJUN OD LUMBLIJE 2020.

Autor: Administrator , 26. 10. 2020. 12:18

Učenici Srednje škole Vela Luka sudjeluje i ove godine u manifestaciji " STAJUN OD LUMBLIJE" 2020. Radionica i natjecanje učenika programa kuhar JMO u izradi lumblije.

 

Radionica i natjecanje izrade LUMBLIJE- Srednje škole Vela Luka

27.10.2020. u kuhinji hotela Korkyra održana je radionica na kojoj su kuhari Srednje škole Vela Luka izrađivali LUMBLIJU, tradicionalnu lušku slasticu. Na radionici su sudjelovali učenici sva tri razreda. U ugodnom druženju učenici su naučili izrađivati ovu slasticu koju se desetljećima izrađivale naše bake. Nastavnici srednje škole bili su ti koji su degustirali, pa možemo reći da su bili poprilično zadovoljni. Ako bi istakli razred koji je napravio najbolju lumbliju- to bi bili trećaši -3C razred. Sve pohvale Lei Berković  za odlično razrađeno tijesto i Dinu Vapenskom koji je ovog puta bio odgovoran za tehnički pomoć (budući da najbolje  poznaje kuhinju Hotel Korkyra). Trećaši su već veterani u izradi lumblija i kao takvi pomogli su i ostalim razredima u pripremi, izradi, pečenju i degustaciji lumblija.

Dobro smo se zabavili, najeli, a i ponešto naučili. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, koji su omogućili radionicu, i veliko hvala Hotelu Korkyra na prostoru, pomoći i podršci.

Vidimo se i dogodine.

Kuhari Srednje škole Vela Luka

 [više]

PROJEKT OPERA II. I U SŠ VELALUKA

Autor: Administrator , 19. 10. 2020. 11:10

SŠ VELA LUKA SUDJELOVALA JE NA EUROPSKOM PROJEKTU OPERA II -

Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije

U sklopu projekta organizirane su i održane dvije radionice za učenike SŠ Vela Luka 16. i 17. 10.2020:

 • Radionica o poduzetništvu (START UP WEEKEND) i
 • STEM radionica (STEM WEEKEND)

Radionicu o poduzetnišvu pohađale su učenice 3b razreda ekonomske škole.  Kroz radiionicu su se učenice podsjetile osnovnih znanja o poduzetnišvu (što je poduzetništvo, tko je poduzetnik, kako ideju pretvoriti u uspješni poduzetnički pothvat i kako se radi poslovni plan). Nakon toga je slijedio timski rad u kojem je svaki tim smislio poslovnu ideju i izradio prezentaciju o razvoju, financiranju i plasmanu proizvoda. Učenice su prezentirale svoje ideje pred prosudbenim povjerenstvom. Povjerenstvo je za najuspješniji tim proglasilo „MaKo“ tvrtku koju su osmislile učenice Manuela Agović, Marija Šeparović i Lea Žanetić. Njihova ideja je bila proizvoditi ekološki prihvatljivu i inovativnu masku koja štiti od virusa, a u obzir su uzele i to da pandemija ne mora biti dugog vijeka pa su u svoje poslovanje uvrstile i druge proizvode temeljene na obnovljivim izvorima energije. Sve ovo popratile su nastavnice Maja Tičinović Žuvela, Darka Pribudić i Jelena Tabain koje s učenicima kroz stručne predmete Vježbenička tvrtka, Marketing i Komunikacijsko  -prezentacijske vještine rade upravo ove teme.

U prosudbenom povjerenstvu bile su nastavnice Tomislava Stipković, Maja Tičinović
Žuvela i ravnateljica Ofelija Dragojević

STEM radionicu pohađali su učenici gimnazije od kojih je većina i sudjelovala i na prošlogodišnjoj radionici, a ove godine su išli još korak naprijed u usvajanju znanja i svladavanju vještina  tog područja. Učenici su programirali u programskom jeziku Pythonu i napravili su svoje DIY projekte pomoću Arduino razvojnih pločica, raznih senzora i ostalih elektroničkih komponenti. Polaznici su na radionicama upoznali više različitih STEM područja: elektrotehniku, elektroniku i računarstvo. Nastavnik Ivan Tabain sudjelovao je s učenicima u ovom STEM vikendu.

Objava na Facebook stranici škole. https://www.facebook.com/SSVL.hr/?pnref=story

 

 

 [više]

Za Dan učitelja nagrađeno 504 najboljih odgojno obrazovnih djelatnika

Autor: Administrator , 5. 10. 2020. 13:24

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja koji se obilježava 5.10. nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike.

Ove godine prema procjeni Povjerenstva za nagrađivanje, a temeljem zadovoljavanja uvjeta Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima  izabrano je 504 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u školskoj godini 2019./2020. 

Među 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini su i dvije nastavnice naše škole, ravnateljica Ofelija Dragojević,prof. i Sanda Tasovac,mag.cin., mentorice u eksperimentalnoj "Školi za život".

S obzirom na epidemiološku situaciju svečanost dodjele nagrađenim učiteljima održana je online, tj. svim nagrađenim učiteljima čestitke je uputio ministar znanosti i obrazovanja prof. Radovan Fucks.

Link na vijest iz MZO-

Popis nagrađenih učitelja

 

 [više]

EUROPSKI TJEDAN SPORTA - SŠ VELA LUKA

Autor: Ofelija Dragojević, 2. 10. 2020. 07:57

Obilježen Europski tjedan sporta u Srednjoj školi Vela Luka -

(klikom na sliku možete pogledati video)

 [više]

EPIDEMIOLOG U POSJETI SŠ VELA LUKA

Autor: Administrator , 24. 9. 2020. 12:37

Na poziv ravnateljice škole Ofelije Dragojević danas je u dvorištu Srednje škole Vela Luka epidemiologinja, doktorica Stanka Komparak održala predavanje tj.kratku edukaciju na temu koja u zadnje vrijeme zaokuplja svih, a to je ponasanje u školi s obzirom na  COVID-19 epidemiju.
Ono što je najvažnije i što je potrebno da dođe do svih dionika odgojno obrazovnog sustava, a to su učenici, roditelji i nastavnici,  je da budemo odgovorni. Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem uputa koje su propisane od strane onih koji su stručni u tome možemo se oduprijeti epidemiji i očuvati zdravlje svoje i svojih najbližih. Osim nastavnika Srednje škole Vela Luka, predavanju su nazočili i odgajateljice dječjeg vrtića Radost Vela Luka. Zahvaljujemo dr.Komparak na odličnom predavanju koje je bilo jako korisno i poučno i  nadamo se da nećemo imati potrebe za njenom intervencijom u školi.

 [više]

POPIS UDŽBENIKA ZA 2020./2021. ŠKOLSKU GODINU

Autor: Ofelija Dragojević, 15. 7. 2020. 11:18

 

POPIS UDŽBENIKA

RAZREDI/ODJELJENJA 1. RAZRED 2. RAZRED 3. RAZRED 4. RAZRED
GIMNAZIJA 1 A 2 A 3.A 4.A
EKONOMIST 1.B 2.B 3.B 4.B
KUHAR JMO 1.C-K 2.C-K 3.C-K  
BRODSKI MEHANIČAR JMO     3.C-BRM  

Klikom na razredno odjeljenje otvara se popis udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

( Učenici 1. razreda EKONOMIST - ne trebaju kupovati udžbenike BIOLOGIJE  I KEMIJE jer će iste dobiti u školi).

 [više]

ODLIČNE VIJESTI ZA SREDNJU ŠKOLU VELA LUKA

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 12:40

Nakon provedenih evaluacija za školsku godinu 2019./2020., obavješteni smo od strane ureda Europskog parlamenta za Republiku Hrvatsku kako su navedene škole stekle status Škola ambasador Europskog parlamenta za 2019./2020. godinu, u kojoj stoji da su  naše vrijedne učenice i učenici dobili  status ambasadora juniora, a naše nastavnice Sanda Tasovac i Maja Gavranić ambasadora seniora Europskog parlamenta.

U navedenoj obavijesti stoji:

 „ U nikad izazovnijoj školskoj godini – usprkos štrajku, koronavirusu, a za zagrebačke škole i razornom potresu – uspjeli ste!  Vi i vaše učenice i učenici, naravno – ali i ravnateljice i ravnatelji.
Osobito smo ponosni na škole koje su se – unatoč svim izazovima - bodovima plasirale među prvih 10  a to su :

 1. Gimnaziji Vukovar,
 2. Srednjoj školi "Hrvatski kralj Zvonimir" Krk,
 3. Ekonomsko-birotehničkoj školi Slavonski Brod,
 4. Gimnaziji Velika Gorica,
 5. Gimnaziji Vladimira Nazora Zadar i Srednjoj školi Konjščina,
 6. Srednjoj školi Novska,
 7. Strukovnoj školi Gospić,
 8. Srednjoj školi Vela Luka,
 9. Srednjoj školi Donji Miholjac i
 10. IV. gimnaziji Marko Marulić Split.

Posebne pohvale svim učenicima između kojih su oni koji su već naši "bivši" učenici, budući studenti  i njihovim ambasadoricama Sandi i Maji koji nastavljaju i dalje.

PROGRAM ŠKOLA AMBASADOR EUROPSKOG PARLAMENTA IDE DALJE! Iako je pred nama izazovna školska godina, naš program "Škola ambasador Europskog parlamenta" nastavlja se i u 2020./2021.

Napominjemo da je Srednja škola Vela Luka već u školskoj godini 2018./2019.stekla status  Škole ambasadora  Europskog parlamenta.

 

 

 [više]

UPUTE ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Ofelija Dragojević, 1. 9. 2020. 10:53

Dragi učenici, roditelji, zaposlenici Srednje škole Vela Luka,

Ponedjeljak 7.rujna 2020. započinje školska godina 2020./2021.

Kako se nalazimo u najmanju ruku čudnim epidemiološkim vremenima, zahvaljujem svima vama na strpljenju i na dobro odrađenoj prošloj školskoj godini. Nadam se da ćemo uz pridržavanje svim mjera uspješno odraditi i ovu školsku godinu i da ćemo svi ostati zdravi tj "negativni".

Škola je obavezna pridržavati se svih uputa  preporuka za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19  koje su propisane 24.8.2020. od strane Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Molim vas svih da ih dobro poručite.

Škola je isto tako dužna objaviti PROTOKOL o ulasku, boravku i izlasku iz Srednje škole Vela Luka od 7.rujna 2020. koji se nalazi na ulaznim vratima.

Za prvi dan škole učenici će imati samo satove razrednika na kojima će dobiti detaljne upute o postupanjima i organizaciji nastave.Roditelji će dobiti sve upute od svojih razrednika tijekom rujna mjeseca.

Svima želim sretnu i uspješnu školsku godinu!

Ravnateljica

 

Raspored za ponedjeljak 7.9.2020.

 

SAT RAZRED UČIONICA
8.00 - 9.00 1.A opća gimnazija sat razrednika -uč.br.2
8.00 -9.00 2.A-opća gimnazija sat razrednika- uč.br.4
8.00-9.00 3.A-opća gimnazija sat razrednika- uč.br.7
8.00-9.00 4.A-opća gimnazija sat razrednika- uč.br.8
9.30-10.30 1.B -ekonomist sat razrednika- uč.br.1
9.30-10.30 2.B -ekonomist sat razrednika- uč.br.5
9.30-10.30 3.B -ekonomist sat razrednika- uč.br.11
9.30-10.30 4.B -ekonomist sat razrednika- uč.br.6
11.00-12.00 1.JMO-kuhar sat razrednika- uč.br.8
11.00-12.00 2.JMO -kuhar sat razrednika- uč.br.4
11.00-12.00 3.JMO-kuhar sat razrednika- uč.br.7
11.00-12.00 3.JMO-brodski mehaničar sat razrednika- uč.br.7

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Školska godina 2019./2020.

Nove epidemiološke mjere - SPORTSKA DVORANA

Autor: Ofelija Dragojević, 26. 11. 2020. 16:44

Nove epidemiološke mjere – traju  od 28.11. do 21.12.2020.

Obavještavaju se svi korisnici sportske dvorane Vela Luka da sportska dvorana Vela Luka zatvara svoja vrata za sve grupe od ponedjeljka 30.11.20. Ovom odlukom  obustavlja se  rad teretana, sportskih dvorana i sportskih događanja, te se obustavljaju treninzi osim za najviše stupnjeve natjecanja u individualnim sportovima  sve u do 21.12.2020.

Odluka je donesena na temelju novih epidemioloških mjera donesenih na 24. sjednici Vlade Republike Hrvatske od 26.11.2020.  

Nadam se da ćemo samo savjesnim i strogim pridržavanjima uputa prebroditi ovu situaciju.

 [više]

„GENERACIJA NOW“ još jedan projekt u Srednjoj školi Vela Luka

Autor: Administrator , 20. 11. 2020. 12:57

Ravnateljica Srednje škole Vela Luka Ofelija Dragojević i Igor Vukasović iz Odjela za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma  dana 19.11.2020. potpisali su Ugovor o donaciji temeljem provedenog  donacijskog natječaj „Generacija NOW“  nositelja projekta  Hrvatskog Telekoma (HT) i Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

 

 

Foto:Pixabay

Natječaj za uključenje je trajao do 5. listopada 2020. godine te je Srednja škola Vela Luka odabrana između 75 ustanova koje će  sudjeluju u ovogodišnjem  projektu.

U projektu sudjeluju osnovne (1. - 8. razred) i srednje škole (trogodišnje i četverogodišnje škole) te knjižnice i udruge koje su odabrane prema motivacijskom pismu, bez obzira jesu li ranije sudjelovale u IoT projektima.

Ustanovama uključenim u projekt donirat će se  Internet of Things (IoT) oprema, besplatan pristup internetu s podatkovnim prometom te financijsku donaciju za potrebe projekta, za kupnju dodatne opreme. Za mentore u projektu  organizirat će se  edukacija o korištenju IoT opreme, a za djecu, koja će sudjelovati krajem ove kalendarske godine, će se  otvoriti kreativni natječaj u kojem će moći pokazati svoju kreativnost i vještine korištenja STEM znanja.

U lipnju 2021. godine biti će organizirana  izložba završnih kreativnih školskih projekata i natjecanje u kojem će projektni timovi imati zadatak riješiti problem koristeći IoT tehnologije koje su upoznali sudjelovanjem u projektu.

Generacija NOW se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost, a i ove godine se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sve o projektu „Now generacije“ možete  pogledati na linku  https://bit.ly/3kQcA26 .

 [više]

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU DOMOVINSKOG RADA

Autor: Ofelija Dragojević, 17. 11. 2020. 11:34

 [više]

RADOVI NA SPORTSKOJ DVORANI

Autor: Ofelija Dragojević, 16. 11. 2020. 13:42

Srednja škola Vela Luka iz investicijskih ulaganja osnivača Dubrovačko neretvanske županije, sredstava proračuna Općine Vela Luka i vlastitih sredstava krenula je u obnovu fasade sportske dvorane. Fasada će se raditi po fazama, a trenutno se radi na sanaciji istočne strane dvorane.

Osim sanacije fasade, istovremeno se odvijaju radovi na saniranju i hidroizolaciji krovišta na sportskoj dvorani, nakon veće štete koja je uzrokovana olujnim nevremenom u studenog prošle godine. Saniranje se odvija isto tako u nekoliko faza po kampovima krovišta, a sredstva su osigurana dijelom iz osiguranja dvorane, dijelom od investicijskih ulaganja županije Dubrovačko neretvanske te dijelom iz sredstava Općine Vela Luka. Završetak radova predviđen je do sredine prosinca 2020.

 [više]

STAJUN OD LUMBLIJE 2020.

Autor: Administrator , 26. 10. 2020. 12:18

Učenici Srednje škole Vela Luka sudjeluje i ove godine u manifestaciji " STAJUN OD LUMBLIJE" 2020. Radionica i natjecanje učenika programa kuhar JMO u izradi lumblije.

 

Radionica i natjecanje izrade LUMBLIJE- Srednje škole Vela Luka

27.10.2020. u kuhinji hotela Korkyra održana je radionica na kojoj su kuhari Srednje škole Vela Luka izrađivali LUMBLIJU, tradicionalnu lušku slasticu. Na radionici su sudjelovali učenici sva tri razreda. U ugodnom druženju učenici su naučili izrađivati ovu slasticu koju se desetljećima izrađivale naše bake. Nastavnici srednje škole bili su ti koji su degustirali, pa možemo reći da su bili poprilično zadovoljni. Ako bi istakli razred koji je napravio najbolju lumbliju- to bi bili trećaši -3C razred. Sve pohvale Lei Berković  za odlično razrađeno tijesto i Dinu Vapenskom koji je ovog puta bio odgovoran za tehnički pomoć (budući da najbolje  poznaje kuhinju Hotel Korkyra). Trećaši su već veterani u izradi lumblija i kao takvi pomogli su i ostalim razredima u pripremi, izradi, pečenju i degustaciji lumblija.

Dobro smo se zabavili, najeli, a i ponešto naučili. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, koji su omogućili radionicu, i veliko hvala Hotelu Korkyra na prostoru, pomoći i podršci.

Vidimo se i dogodine.

Kuhari Srednje škole Vela Luka

 [više]

PROJEKT OPERA II. I U SŠ VELALUKA

Autor: Administrator , 19. 10. 2020. 11:10

SŠ VELA LUKA SUDJELOVALA JE NA EUROPSKOM PROJEKTU OPERA II -

Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije

U sklopu projekta organizirane su i održane dvije radionice za učenike SŠ Vela Luka 16. i 17. 10.2020:

 • Radionica o poduzetništvu (START UP WEEKEND) i
 • STEM radionica (STEM WEEKEND)

Radionicu o poduzetnišvu pohađale su učenice 3b razreda ekonomske škole.  Kroz radiionicu su se učenice podsjetile osnovnih znanja o poduzetnišvu (što je poduzetništvo, tko je poduzetnik, kako ideju pretvoriti u uspješni poduzetnički pothvat i kako se radi poslovni plan). Nakon toga je slijedio timski rad u kojem je svaki tim smislio poslovnu ideju i izradio prezentaciju o razvoju, financiranju i plasmanu proizvoda. Učenice su prezentirale svoje ideje pred prosudbenim povjerenstvom. Povjerenstvo je za najuspješniji tim proglasilo „MaKo“ tvrtku koju su osmislile učenice Manuela Agović, Marija Šeparović i Lea Žanetić. Njihova ideja je bila proizvoditi ekološki prihvatljivu i inovativnu masku koja štiti od virusa, a u obzir su uzele i to da pandemija ne mora biti dugog vijeka pa su u svoje poslovanje uvrstile i druge proizvode temeljene na obnovljivim izvorima energije. Sve ovo popratile su nastavnice Maja Tičinović Žuvela, Darka Pribudić i Jelena Tabain koje s učenicima kroz stručne predmete Vježbenička tvrtka, Marketing i Komunikacijsko  -prezentacijske vještine rade upravo ove teme.

U prosudbenom povjerenstvu bile su nastavnice Tomislava Stipković, Maja Tičinović
Žuvela i ravnateljica Ofelija Dragojević

STEM radionicu pohađali su učenici gimnazije od kojih je većina i sudjelovala i na prošlogodišnjoj radionici, a ove godine su išli još korak naprijed u usvajanju znanja i svladavanju vještina  tog područja. Učenici su programirali u programskom jeziku Pythonu i napravili su svoje DIY projekte pomoću Arduino razvojnih pločica, raznih senzora i ostalih elektroničkih komponenti. Polaznici su na radionicama upoznali više različitih STEM područja: elektrotehniku, elektroniku i računarstvo. Nastavnik Ivan Tabain sudjelovao je s učenicima u ovom STEM vikendu.

Objava na Facebook stranici škole. https://www.facebook.com/SSVL.hr/?pnref=story

 

 

 [više]

Za Dan učitelja nagrađeno 504 najboljih odgojno obrazovnih djelatnika

Autor: Administrator , 5. 10. 2020. 13:24

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja koji se obilježava 5.10. nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike.

Ove godine prema procjeni Povjerenstva za nagrađivanje, a temeljem zadovoljavanja uvjeta Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima  izabrano je 504 najuspješnija odgojno-obrazovna djelatnika u školskoj godini 2019./2020. 

Među 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini su i dvije nastavnice naše škole, ravnateljica Ofelija Dragojević,prof. i Sanda Tasovac,mag.cin., mentorice u eksperimentalnoj "Školi za život".

S obzirom na epidemiološku situaciju svečanost dodjele nagrađenim učiteljima održana je online, tj. svim nagrađenim učiteljima čestitke je uputio ministar znanosti i obrazovanja prof. Radovan Fucks.

Link na vijest iz MZO-

Popis nagrađenih učitelja

 

 [više]

EUROPSKI TJEDAN SPORTA - SŠ VELA LUKA

Autor: Ofelija Dragojević, 2. 10. 2020. 07:57

Obilježen Europski tjedan sporta u Srednjoj školi Vela Luka -

(klikom na sliku možete pogledati video)

 [više]

EPIDEMIOLOG U POSJETI SŠ VELA LUKA

Autor: Administrator , 24. 9. 2020. 12:37

Na poziv ravnateljice škole Ofelije Dragojević danas je u dvorištu Srednje škole Vela Luka epidemiologinja, doktorica Stanka Komparak održala predavanje tj.kratku edukaciju na temu koja u zadnje vrijeme zaokuplja svih, a to je ponasanje u školi s obzirom na  COVID-19 epidemiju.
Ono što je najvažnije i što je potrebno da dođe do svih dionika odgojno obrazovnog sustava, a to su učenici, roditelji i nastavnici,  je da budemo odgovorni. Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem uputa koje su propisane od strane onih koji su stručni u tome možemo se oduprijeti epidemiji i očuvati zdravlje svoje i svojih najbližih. Osim nastavnika Srednje škole Vela Luka, predavanju su nazočili i odgajateljice dječjeg vrtića Radost Vela Luka. Zahvaljujemo dr.Komparak na odličnom predavanju koje je bilo jako korisno i poučno i  nadamo se da nećemo imati potrebe za njenom intervencijom u školi.

 [više]

POPIS UDŽBENIKA ZA 2020./2021. ŠKOLSKU GODINU

Autor: Ofelija Dragojević, 15. 7. 2020. 11:18

 

POPIS UDŽBENIKA

RAZREDI/ODJELJENJA 1. RAZRED 2. RAZRED 3. RAZRED 4. RAZRED
GIMNAZIJA 1 A 2 A 3.A 4.A
EKONOMIST 1.B 2.B 3.B 4.B
KUHAR JMO 1.C-K 2.C-K 3.C-K  
BRODSKI MEHANIČAR JMO     3.C-BRM  

Klikom na razredno odjeljenje otvara se popis udžbenika za školsku godinu 2020./2021.

( Učenici 1. razreda EKONOMIST - ne trebaju kupovati udžbenike BIOLOGIJE  I KEMIJE jer će iste dobiti u školi).

 [više]

ODLIČNE VIJESTI ZA SREDNJU ŠKOLU VELA LUKA

Autor: Administrator , 8. 9. 2020. 12:40

Nakon provedenih evaluacija za školsku godinu 2019./2020., obavješteni smo od strane ureda Europskog parlamenta za Republiku Hrvatsku kako su navedene škole stekle status Škola ambasador Europskog parlamenta za 2019./2020. godinu, u kojoj stoji da su  naše vrijedne učenice i učenici dobili  status ambasadora juniora, a naše nastavnice Sanda Tasovac i Maja Gavranić ambasadora seniora Europskog parlamenta.

U navedenoj obavijesti stoji:

 „ U nikad izazovnijoj školskoj godini – usprkos štrajku, koronavirusu, a za zagrebačke škole i razornom potresu – uspjeli ste!  Vi i vaše učenice i učenici, naravno – ali i ravnateljice i ravnatelji.
Osobito smo ponosni na škole koje su se – unatoč svim izazovima - bodovima plasirale među prvih 10  a to su :

 1. Gimnaziji Vukovar,
 2. Srednjoj školi "Hrvatski kralj Zvonimir" Krk,
 3. Ekonomsko-birotehničkoj školi Slavonski Brod,
 4. Gimnaziji Velika Gorica,
 5. Gimnaziji Vladimira Nazora Zadar i Srednjoj školi Konjščina,
 6. Srednjoj školi Novska,
 7. Strukovnoj školi Gospić,
 8. Srednjoj školi Vela Luka,
 9. Srednjoj školi Donji Miholjac i
 10. IV. gimnaziji Marko Marulić Split.

Posebne pohvale svim učenicima između kojih su oni koji su već naši "bivši" učenici, budući studenti  i njihovim ambasadoricama Sandi i Maji koji nastavljaju i dalje.

PROGRAM ŠKOLA AMBASADOR EUROPSKOG PARLAMENTA IDE DALJE! Iako je pred nama izazovna školska godina, naš program "Škola ambasador Europskog parlamenta" nastavlja se i u 2020./2021.

Napominjemo da je Srednja škola Vela Luka već u školskoj godini 2018./2019.stekla status  Škole ambasadora  Europskog parlamenta.

 

 

 [više]

UPUTE ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Ofelija Dragojević, 1. 9. 2020. 10:53

Dragi učenici, roditelji, zaposlenici Srednje škole Vela Luka,

Ponedjeljak 7.rujna 2020. započinje školska godina 2020./2021.

Kako se nalazimo u najmanju ruku čudnim epidemiološkim vremenima, zahvaljujem svima vama na strpljenju i na dobro odrađenoj prošloj školskoj godini. Nadam se da ćemo uz pridržavanje svim mjera uspješno odraditi i ovu školsku godinu i da ćemo svi ostati zdravi tj "negativni".

Škola je obavezna pridržavati se svih uputa  preporuka za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19  koje su propisane 24.8.2020. od strane Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Molim vas svih da ih dobro poručite.

Škola je isto tako dužna objaviti PROTOKOL o ulasku, boravku i izlasku iz Srednje škole Vela Luka od 7.rujna 2020. koji se nalazi na ulaznim vratima.

Za prvi dan škole učenici će imati samo satove razrednika na kojima će dobiti detaljne upute o postupanjima i organizaciji nastave.Roditelji će dobiti sve upute od svojih razrednika tijekom rujna mjeseca.

Svima želim sretnu i uspješnu školsku godinu!

Ravnateljica

 

Raspored za ponedjeljak 7.9.2020.

 

SAT RAZRED UČIONICA
8.00 - 9.00 1.A opća gimnazija sat razrednika -uč.br.2
8.00 -9.00 2.A-opća gimnazija sat razrednika- uč.br.4
8.00-9.00 3.A-opća gimnazija sat razrednika- uč.br.7
8.00-9.00 4.A-opća gimnazija sat razrednika- uč.br.8
9.30-10.30 1.B -ekonomist sat razrednika- uč.br.1
9.30-10.30 2.B -ekonomist sat razrednika- uč.br.5
9.30-10.30 3.B -ekonomist sat razrednika- uč.br.11
9.30-10.30 4.B -ekonomist sat razrednika- uč.br.6
11.00-12.00 1.JMO-kuhar sat razrednika- uč.br.8
11.00-12.00 2.JMO -kuhar sat razrednika- uč.br.4
11.00-12.00 3.JMO-kuhar sat razrednika- uč.br.7
11.00-12.00 3.JMO-brodski mehaničar sat razrednika- uč.br.7

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 NAJAVA DOGAĐANJA

Facebook škole

 

Facebook stranica SŠ VELA LUKA

 

    - SŠ VELA LUKA -

ŠKOLA AMBASADOR EU

 za 2018./2019. i 2019./2020. GODINU

PROTOKOL

o ulasku, boravku i izlazu iz Srednje

škole Vela Luka od 7.9.2020.

ONLINE PREDSTAVLJANJE ŠKOLE

PORTAL SREDNJA.HR

*******************

 

 

 

PROJEKT SREDNJE ŠKOLE VELA LUKA

"ZELENO SJEME"

Facebook stranica Zeleno sjeme "Green Seeds"

web stranica "Zeleno sjeme" - "Green Seeds"

 

 

 

 

ŠKOLA ZA ŽIVOT

Škola za život "TZK"

 

ŠKOLSKA SHEMA

  MI SMO ŠKOLA U KOJOJ

  SE PROVODI ŠKOLSKA

   SHEMA

Tražilica
Kalendar
« Rujan 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Korisni linkovi
ŽIC

WEB stranica

Županijskog info-centra za mlade

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Srednja škola Vela Luka / Ulica 5. broj 9, HR-20270 Vela Luka / ss-vela-luka.skole.hr / ured@ss-vela-luka.skole.hr
preskoči na navigaciju