preskoči na sadržaj

Srednja škola Vela Luka

 > Naslovnica
Školska godina 2019./2020.

DAN OTVORENIH VRATA SREDNJE ŠKOLE VELA LUKA

Autor: Administrator , 23. 5. 2011.

 Srednja škola Vela Luka   organizirala je manifestaciju  Otvorena vrata škole u četvrtak 19. svibnja 2011. od 17,00 do 19,00 sati. U tom terminu vrata škole bila su otvorena za sve zainteresirane učenike osnovne škole kao i za njihove roditelje. 

 

 Nakon  kratkog uvoda održano je predstavljanje programa obrazovanja na temelju kojeg su učenici mogli  dobiti detaljne informacije o uvjetima upisa.

Programi koji se mogu upisati u školskoj godini 2011./2012.  su :

Četverogodišnji - opća gimnazija  i zanimanje ekonomist,

Trogodišnji JMO- (obrtnička zanimanja)- elektroničar-mehaničar, instalater grijanja i klimatizacije , brodski mehaničar i   automehaničar.

Za svaki od ovih programa pripremljene su prezentacije kojim su nastavnici objasnili budućim srednjoškolcima što mogu očekivati te zašto bi trebali izabrati baš jedno od tih zanimanja.

 

Stručnu prezentaciju o školi i programu  opće gimnazije prezentirao je ravnatelj škole

 Tonči Andreis  predstavivši gimnazijski nastavni plan i program te smjernice     

koje bi trebale pomoći učenicima pri odabiru srednje škole.

Prezentaciju ekonomskog zanimanja predstavile su nastavnice ekonomske grupe predmeta Tomislava Stipković i Maja Tičinović- Žuvela. Svi nazočni upoznati su s područjem znanja koja dobivaju učenici  ekonomskog zanimanje kao i s mogućnostima zapošljavanja ili daljnjeg školovanja po završetku srednje škole .

Trogodišnja strukovna zanimanja predstavili su nastavnici Tanja Vučetić za zanimanje elektroničar-mehaničar i Tunjo Knežević za zanimanje instalater grijanja i klimatizacije, brodski mehaničar, automehaničar .

 

Po završetku prezentacija u drugom dijelu programa gostima su  aktivnosti škole predstavljali sami učenici.

 

Prvo predstavljanje imale su  članice i zaposlenice školske  Vježbeničke tvrtke Travelino  Adriana Pecotić, Ivana Bikić i Tea Golić. 

Travelino d.o.o. je vježbenička tvrtka u kojoj su “zaposleni” učenici 3. razreda Srednje škole Vela Luka - zanimanje ekonomist pod vodstvom nastavnica ekonomske skupine predmeta.

Svrha vježbeničke tvrtke je stjecanje, primjena i produbljivanje znanja te razvoj sposobnosti i ponašanja na područjima svih ekonomskih struktura od referenata do poduzetnika. Na ovaj način sve ono teorijsko znanje koje učenici stječu kroz nastavu primjenjuju u praktičnom smislu kroz svoje poslovanje.

Dalje svoj rad i aktivnost u  Globe projektu predstavio je učenik 1. razreda gimnazije Antun Anić. Škola je drugu  godinu uključena u projekt  GLOBE (Globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša) . Program predviđa redovita i kontinuirana učenička mjerenja i opažanja u neposrednom okolišu škole. Mjerenja i opažanja obavljaju se na području atmosfere, vode, tla i pokrova, a rezultati istraživanja se upotpunjuju i povezuju, čime se ostvaruje program cjelovitog praćenja stanja okoliša. Kroz vesele i zabavne komentare posjetiteljima je približen projekt, a isto tako  pozvani su da se priključe  zajedničkom radu sljedeće školske godine.      

Učenice drugog razreda gimnazije Katarina Borovina i Doris Barčot predstavile su školski list Skandel koji izlazi već 9 godina a koji uređuju i tiskaju sami učenici. Ove godine izašao je i jubilarni 30. broj s kojim su se natjecale na županijskoj smotri Lidrano koja je održana u veljači ove godine u Dubrovniku. Ovaj jubilarni broj po prvi put je tiskan u profesionalnoj tiskari s tiražom od 100 primjeraka.

 

U našoj školi u okviru Školskog sportskog kluba Dupin  postoji planinarska sekcija čiji je glavni animator i organizator nastavnik fizike Ivan Tabain. Kroz razne sličice i u duhovitom prikazu upoznao je posjetitelje s mogućnošću ugodnog i zanimljivog provoda na  raznim izletima koje organizira ova sekcija. Ovakva je aktivnost dobro došla svima, a pogotovo učenicima poslije „ dugotrajnih“ učenja i sjedenja za knjigom (a ponekad i faceebookom).

Ove školske godine učenici su izrazili želju i za astronomskom sekcijom tako da svake srijede svi zainteresirani  imaju svoja okupljanja  i zanimljiva promatranja. 

Terenski oblik nastave provodi se na satovima povijesti a kratki prikaz o takvom obliku rada predstavile su učenice drugog razreda gimnazije Lucija Dragojević, Marija Mirošević i Katarina Županić. Učenice su i izlagale svoj projekt s kojim se  planiraju sljedeće školske godine natjecati na županijskom natjecanju iz povijesti na temu Vrtuljci na području Vele Luke.

I na samom kraju dramska sekcija škole u sastavu Ana Trojanović, Ivana Bikić , Tea Golić i Josipa Padovan, (sve učenice trećih razreda) pod vodstvom nastavnice Jasminke Oreb  izvele su kratak igrokaz   pod nazivom „Vratija se Šime“ čime su razveselile i nasmijale brojne  posjetitelje.    

Naši srednjoškolci i njihovi profesori uistinu su se potrudili kako bi što bolje prezentirali programe koji se nude osmašima pa vjerujemo kako su neki od njih sada još više sigurni u svoj izbor, a oni koji su bili neodlučni da će se lakše odlučiti za svoje buduće zanimanje.

Nakon prezentacije posjetiteljima su podijeljeni  promotivni leci i CD škole a   mogli su i  razgledati školski prostor kako bi se bolje upoznali s materijalnim uvjetima  u našoj školi.

Ofelija Dragojević

 

 
NAJAVA DOGAĐANJA

Facebook škole

 

Facebook stranica SŠ VELA LUKA

 

UPISI U SREDNJU ŠKOLU

Zaprimanje upisnica za upis u 1. razred

Srednje škole Vela Luka

27. i 28.7.2020. od 9.00 do 12.00 sati

 

ONLINE PREDSTAVLJANJE ŠKOLE

PORTAL SREDNJA.HR

*******************

UČENIČKI SERVIS POČINJE S RADOM

 

 

 

 

 

RADNO VRIJEME

UTORAK-SRIJEDA-ČETVRTAK

10.00 DO 12.00 SATI

 

 

 

PROJEKT SREDNJE ŠKOLE VELA LUKA

"ZELENO SJEME"

Facebook stranica Zeleno sjeme "Green Seeds"

web stranica "Zeleno sjeme" - "Green Seeds"

 

 

 

 

ŠKOLA ZA ŽIVOT

Škola za život "TZK"

 

ŠKOLSKA SHEMA

  MI SMO ŠKOLA U KOJOJ

  SE PROVODI ŠKOLSKA

   SHEMA

Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi
ŽIC

WEB stranica

Županijskog info-centra za mlade

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Srednja škola Vela Luka / Ulica 5. broj 9, HR-20270 Vela Luka / ss-vela-luka.skole.hr / ured@ss-vela-luka.skole.hr
preskoči na navigaciju