2020-04-01 11:09:56

PROLJETNI ODMOR UČENIKA

      Poštovani učenici, roditelji i nastavnici,

U ovim izuzetnim situacijama kada smo suočeni s novim i jedinstvenim načinom organizacije nastave na daljinu, želim se svima zahvaliti na ozbiljnosti i spremnosti za rad.

Izvođenje nastave na daljinu predstavlja izazov kako za učenike tako i za nastavnike, ali i za cjelokupnu obitelj jer se proces učenja i poučavanja odvija kod kuće pa je potrebno osigurati određene preduvjete za učenje, ali i procijeniti koliko zapravo treba učiti. Ovdje možete pogledati preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja koje se odnose na provođenje nastave na daljinu.

Kako i sami pratite događanja po svim medijima, pitanje je koliko će trajati ove mjere pa time i naša nastava na daljinu. Ova prva tri tjedan bila su za prilagodbu i samo poučavanje, dok ćemo vrlo brzo krenuti sa sumativnim vrednovanjem (ocjenjivanjem) jer bliži se kraj godine.

Bez obzira na to što nas čeka, Srednje škole Vela Luka je odradila nastave dane koji su izgubljeni za vrijeme štrajka tako da će  imati proljetne praznike za učenike.

Proljetni odmor   u školskoj godini 2019./2020. za učenike Srednje škole Vela Luka  započinje u četvrtak  9.4.2020., a završava u petak 17. 4. 2020.

Za učenike je dobro da prate obrazovne programe na RTL 2 programu  kako bi ponovili obrazovne sadržaje ili da ne zaostaju s ostvarivanjem odgojno-obrazovnih ishoda. Ali važno je da NASTAVNICI NEĆE ZADAVATI DODATNE ZADATKE ZA UČENIKE.

Za vrijeme proljetnih praznika maturanti škole imat će online besplatne pripreme prema prije dogovorenom rasporedu.

Redovna nastava na daljinu započinje u ponedjeljka 20.4.2020. prema važećem rasporedu. U slučaju promjene, raspored će biti  objavljen na web stranicama škole  www.ss-vela-luka.skole.hr

Svim učenicima i zaposlenicima želim sretan Uskrs i ugodne praznike!

Ravnateljica: Ofelija Dragojević


Srednja škola Vela Luka