2022-05-02 11:46:46

U SŠ VELA LUKA OTVOREN NOVI KUHARSKI PRAKTIKUM

 

Ova škola dugi niz godina radi na unapređivanju kvalitete svih svojih programa, a jedan od većih nedostataka programa zanimanja kuhar bio je nedostatak prostora gdje bi učenici već u školi mogli prenijeti svoja znanja 'na tanjur'. Naše kuhare to do sada nije spriječilo da organiziraju i sudjeluju u brojnim aktivnostima poput npr. natjecanja 'Tri, dva, jedan petica' i 'Slatkog festivala', ali sada će sve to biti puno jednostavnije uz vlastiti moderni prostor.

Da bismo to pošteno proslavili i svečano otvorili novi kuharski praktikum, u petak smo organizirali OKRUGLI STOL na temu: „ZANIMANJE KUHAR – ŠKOLA – PRAKSA – ŽIVOT“. Cilj okruglog stola bio je promoviranje ugostiteljskih zanimanja i uspostava još bolje suradnje i povezanosti između škole i prakse.

Panelisti okruglog stola bila su zvučna imena iz ugostiteljstva našeg 'malog mista', ali i dva posebna gosta. Tako su uz našu ravnateljicu Ofeliju Dragojević o ovoj temi raspravljali: Daniela Sardelić, voditeljica restorana Dalmacija, Deni Surjan, direktor hotela Adria, Ivana Šegon, direktorica Marine Korkyra, Nevenko Žuvela, vlasnik turističke agencije Mediterano i Joe Lilly, chef, privatni instruktor Lilly's Cozy cove i naš dragi suradnik u nastavi i na brojnim projektima. Iako je bilo najavljeno gostovanje Željke Bleuš, slastičarke i polufinalistice Masterchefa ona, nažalost, nije mogla biti s nama, ali zato je sva prisutna i online publika imala priliku upoznati gosta iznenađenja, Vedrana Boškovića gastro blogera (Seasoned with love) čija je životna priča bila prava inspiracija i dokaz u prilog važnosti tema koje smo obradili. 

Nastavak teksta .........

Teme koje su se provlačile su bili problemi s kojima se susreće sama škola, ali isto tako i općenito problem deficitarnih zanimanja koja stvaraju velike probleme ugostiteljskim djelatnicima. Moderatorice okruglog stola bile su naše Maja Tičinović Žuvela, nastavnica u programu zanimanja ekonomist i Jakica Pecotić, koja osim titule profesorice povijesti i knjižničarke i sama ima titulu školovane kuharice.

Kako je broj sudionika bio ograničen, svi zainteresirani mogli su pratiti razgovor u direktnom prijenosu preko Facebook profila Radija M kojem ovom prilikom zahvaljujemo na suradnji.

Ono što naša online publika nije mogla namirisati i probati su mnogobrojne delicije koje su uslijedile nakon okruglog stola, a koje su spremali nastavnici i sadašnji i bivši učenici naše škole (hvala Jakice, Franice, Svjetlana, Lea, Jerko, Ante, Antune, Nika!).

Veliko hvala još jednom svima koji su bili u organizaciji, našim dragim panelistima, Vedranu i svima koji su se odazvali da, uz našu načelnicu, budu dio publike.

Gdje ima volje ima i načina.

Organizacijski odbor!

( Jakica, Vinka, Miljenka, Marija, Sanda,Maja i Ofelija)

 


Srednja škola Vela Luka