preskoči na sadržaj

Srednja škola Vela Luka

 > Naslovnica
Školska godina 2018./2019.

MOBILNOST UČENIKA- MACEDONIA

Autor: Administrator , 21. 1. 2019. 11:53

Obavijest o odlasku učenika na Erasmus projekt KA229 pod nazivom THE UNIFYING POWER OF ARTS

Druga Mobilnost učenika u projektu KA229 pod nazivom THE UNIFYING POWER OF ARTS provest će se u Makedoniji u organizaciji VOCATIONAL ECONOMIS AND LAW SCHOOL „Vasil Antevski Dren“- Skopje u vremenu od 10. do 16. veljače 2019. godine. Učenici koji će sudjelovati na mobilnosti na kojoj je ovaj puta tema TRADICIONALNE IGRE zemalja sudionika su:

  1. Barbara Surjan
  2. Ivan Šeparović
  3. Rina Dragojević
  4. Jerko Franulović
  5. Zrinka Fabris

Za pripremu,  organizaciju i vođenje učenika na mobilnosti zaduženi su nastavnici Silvija Pećanac Bačić, Danijelu Lovričević,Josipa Cvitana.

Troškovi putovanja snose se iz financijske potpore na temelju „Sporazuma o dodjeli financijske potpore“broj: 2018-1-TR01-KA229-059917-5.

Sretan put našim učenicima i nastavnicima i neka lijepo predstave našu domovinu i kraj odakle dolaze.

 

 [više]

POBJEDNICE I POBJEDNICI ŽUPANIJE U STOLNOM TENISU!

Autor: Administrator , 13. 12. 2018. 12:02

Županijsko natjecanje u stolnom tenicu za školske sportske klubove srednjih škola

Jučer ( srijeda 12.12.2018.)  je u dvorani Gimnazije Dubrovnik održano županijsko natjecanje srednjih škola u stolnom tenisu. Na natjecanju su sudjelovale tri ženske i sedam muških ekipa srednjih škola naše županije.

Učenice naše škole u sastavu: Lea Berković, Anita Borovina Vranješ i Lucija Martić osvojile su 1. prvo mjesto.

Učenici naše škole u sastavu: Ivan Šeparović, Duje Prižmić i Dominik Bošnjak su također postigli 1. prvo mjesto i kao i njihove kolegice odnijeli pehar za pobjednika županije u našu školu.

Ovim pobjedama naše ekipe plasirale su se na Državno natjecanje školskih sportskih društava koje će se održati u travnju 2019.

Voditelj i trener ekipa: Sanda Tasovac

Čestitke svim i puno uspjeha na Državnom natjecanju!

    

 [više]

Radionica Start up fun

Autor: Administrator , 13. 12. 2018. 11:51

Radionica Start up fun u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu

Višegodišnja suradnja s Ekonomskim fakultetom u Splitu se nastavlja. Naši učenici su u petak, 7.12. 2018. sudjelovali na radionici Start up fun koju su vodile studentice s Ekonomskog fakulteta u Splitu. Radionica je trajala puna 4 sata (od 15 do 19h), a u zabavnoj i opuštenoj atmosferi osmišljavali su korak po korak svoju poslovnu ideju koju su na kraju morali prezentirati s vrlo jasnim argumentima zašto je ta ideja dobra i ostvariva. 

Svi učenici koji su sudjelovali pozvani su u Split na konferenciju 3P (Program poticanja poduzetništva). Na ovoj konferenciji sudjeluju kao uzvanici uspješni poslovni ljudi, ljudi s velikim iskustvom i poduzetnici početnici, koji svoja životna iskustva dijele s prisutnima, a također stoje na raspolaganju za savjete kroz tzv. SPeed Date Consulting. AKo imate svoju ideju, a imate nejasnoće oko bilo kojeg dijela tog plana ili posla kojeg već radite, oni su tu da vas besplatno savjetuju. Naši će učenici imati priliku natjecati se u dijelu programa pod nazivom Case Study Challenge na kojem je naša Ankora prije 2 godine osvojila prvo mjesto. U Splitu će se održavati nove radionice za dodatnu pripremu za natjecanja.

 

 [više]

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ŠEĆERNE BOLESTI

Autor: Administrator , 11. 12. 2018. 09:51

  

Svjetski dan šećerne bolesti obilježen u srednjoj školi Vela Luka

 

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti (dijabetesa) Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s patronažnom službom Doma zdravlja Vela Luka organizirao je aktivnost mjerenja šećera u krvi u Srednjoj školi Vela Luka.

Akciji se odazvalo 8 nastavnika i 47 učenika.

Tom prigodom podijeljeni su promotivni materjali s ciljem podizanja svjesnosti  o problemima i štetnosti šećerne bolesti.

 

 [više]

KREATIVAN SAT FIZIKE "ŠKOLA ZA ŽIVOT"!

Autor: Administrator , 6. 12. 2018. 14:19

"Škola za život" na djelu. Danas je održan jedan interesantan sat fizike koji želimo podijeliti s ostalima.

LINK NA SLIKE SA SATA FIZIKE  

 [više]

ERSAMUS+ K229

Autor: Administrator , 4. 12. 2018. 10:01

Učenici i nastavnici Srednje škole Vela Luka u vremenu od 24. do 30.11. sudjelovali su na prvom susretu partnerstva  u Turskom gradu Sivasu zajedno sa školama iz Turske, Makedonije, Rumunjske i Litve. Ovaj  projekt  Erasmus + KA229  pod nazivom The Unifying Power of Arts  zamišljen je kao suradnja učenika i nastavnika koji u  5 tema i to iz područja tradicionalne hrane, tradicionalnih igara, tradicionalnih plesova, tradicionalne glazbe I likovne umjetnosti predstavljaju svoje nacionalne baštine. Projekt je zamišljen kao partnerstvo škola između kojih će se u naredne dvije godine periodički  odvijati mobilnosti nastavnika s učenicima koji žele sudjelovati na projektu i raditi na pojedinim temama, družiti se i razvijati svijest o svojoj tradiciji, a ujedno upoznati tradiciju  vršnjake, kao i kolege sudjelujućih zemalja.

Srednja škola Vela Luka već je sudjelovala kao partner u europski financiranima projektima, a trenutno je i nositelj jednog KA1 projekta za mobilnost nastavnog I nenastavnog osoblja škole.

Ponosni smo što smo dio Europe I što stalno nastojimo ići u korak s njom.

 [više]

AKCIJA " SOLIDARNOST NA DJELU" U SŠ VELA LUKA

Autor: Administrator , 15. 11. 2018. 12:03

U akciju Hrvatskog crvenog križa Gradske organizacije Korčula "SOLIDARNOST NA DJELU" priključili su se učenici i nastavnici Srednje škole Vela Luka. U  četvrtak i petak 15. i16. 11. prikupljaju se prehrambene i higijenske namirnice . Vrijedni učenici 1.a i 1. b razreda na predmetu etika s nastavnicom Tinom Cetinić izradili su plakat za oglasnu ploču.

  

 [više]

ERASMUS K1 - DISEMINACIJA - METKOVIĆ

Autor: Administrator , 12. 11. 2018. 15:24

"Chasing Innovation to Boost Motivation"

ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE NASTAVNIKA ENGLESKOG JEZIKA

Metković, 10.11.2018.

Na županijskom stručnom vijeću iz engleskog jezika nastavnica Silvija Pećanac Bačić je odradila diseminaciju dosadašnjih rezultata za Erasmu K1 – projekt pod nazivom  Chasing Innovation to Boost Motivation,  koji se u Srednjoj školi Vela Luka odvija od kolovoza 2018.  do srpnja 2019.

Osim tečaja koji su sastavni dio prokjekta nastavnica je stavila naglasak na svoj job shadowing iz engleskog jezika u školi u Finskoj. Pri usporedbi dvaju obrazovnih sustava, finskog i hrvatskog, dan je posebni  naglasak na trenutnu fazu eksperimentalnog programa  “Škola za život”, u kojoj su određeni segmenti bazirani  na skandinavskim školama. Brojni nastavnici su se uključili u raspravu pokazavši interes za job shadowing te trenutnu reformu, jer Srednja škola Vela Luka je jedina srednja škola u županiji koja je uključena u eksperimentalnu fazu  kurikularne  reforme pod nazivom “Škola za život”.

 

 [više]

ERASMUS K1 - DISEMINACIJA

Autor: Administrator , 12. 11. 2018. 15:15

"Chasing Innovation to Boost Motivation"

Smokvica 9.11.2018. U petak u Osnovnoj školi Smokvica zainteresiranim djelatnicima održana je prezentacija i diskusija o Erasmus+ projektima i prijavljivanju na iste. Nastavnica  Silvija Pećanac Bačić diseminirala dosadašnje rezultate Erasmus K1  projekta pod nazivom Chasing Innovation to Boost Motivation  koji se u Srednjoj školi Vela Luka odvija od kolovoza 2018. do srpnja 2019.

 

 [više]

1. Regionalni skup "Škola za život " u Splitu

Autor: Administrator , 29. 10. 2018. 10:22

SPLIT - Subota 27.10.2018. Sudjelovali smo na prvom regionalnom skupu koji je održan za nastavnike i stručne suradnike škola koji sudjeluju u eksperimentalnom programu "Škola za život". Osim što smo aktivni u virtualnim učionicama ovo je bila prilika za suradnju na konkretnim temama s ostalim nastavnicima i kolegama.

Ni ružno vrijeme ni prometna blokada nije nas omela da sudjelujemo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [više]

"KLIK" - Kako Lako Izbjeći Katastrofu

Autor: Administrator , 25. 10. 2018. 13:04

Edukativno - preventivna aktivnost - odgovorno ponašanje u prometu.

Četvrtak 25.10.2018. u našoj školi održana je edukativno preventivno predavanje učenicima trećih i četvrtih razreda naše škole na temu odgovorno ponašanje u prometu.

 Izučavanjem ovog modula učenici su:

stekli znanja o propisima zaštite i samozaštite korištenjem sigurnosnih pojaseva u vožnji automobilom, kao i znanja o fizici i dinamici sudara vozila, te mehanici zaštitnih sustava u vozilu B kategorije. Spoznati posljedice neodgovornog ponašanja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vožnji

Uz dosta video primjera i savjeta gosp. Krešimira Viduke iz Hrvatskog autokluba, učenici su mogli isprobati naočale koje imititaju stanje osobe koja ima  2 promila alkohola u krvi i  pod utjecajem stimulativnih sredstava.

 [više]

STAJUN OD LUMBLIJE 2018.

Autor: Administrator , 24. 10. 2018. 11:39

Naši učenici na manifestaciji Stajun od lumblije.

Posebne pohvale vrijednim KUHARIMA Jerku Franuloviću, Luciji Maričić i Arijani Valjan na ukusnim i slasnim Lumblijama kao i učenicama Marketinške agencije Ankora i  njihovim nastavnicama Maji i Andrei na odličnoj prezentaciji.

Link na SLIKE

 [više]

Drugi savjetnički posjet "Škola za život"

Autor: Administrator , 17. 10. 2018. 13:54

Srednja škola Vela Luka, 16.10.2018.

Zahvaljujući stvaranju poticajnog okruženja u školi, kao jedan od procesa koji omogućava provedbu eksperimentalnog programa „Škola za život“, jesu i savjetnički posjeti članova radnih skupina predmetnih kurikuluma.

Tako je u utorak 16.10. 2018.  u Srednjoj školi Vela Luka održana edukacija  pod nazivom Promjena paradigme poučavanja u sklopu Drugog savjetničkog posjeta.

Edukacija se sastojala od općeg dijela i dvije radionice. Članice radnih skupina,  gospođe Tatjana Orešković, Gordana Barišić Lazar, Željka Winkler i Ana Lopac Groš pomogle su nastavnicima u razumijevanju profesionalnog razvoja, korištenju digitalnih alata, potaknuti razvoj vlastitih kompetencija. Isto tako  podijelile su svoje ideje, iskustva i primjere dobre prakse te odgovorile  na pitanja i nedoumice.

Istog dana ali s početkom u 18.00 sati  za  roditelje učenika uključenih u eksperimentalni program „Škola za život“ održan je  Promotivni roditeljski sastanak. Tijekom sastanka članice radnih skupina, gospođe  Željka Winkler i Gordana Barišić Lazar upoznale su naše roditelje s načinom i ciljevima provedbe eksperimentalnog programa „Škola za život“.

Zahvaljujemo članicama radne skupine eksperimentalnog programa „Škola za život“ na poticajnim i zanimljivim predavanjima.

 

 

 

 

 

 [više]

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Autor: Miljenka Padovan Bogdanović, 11. 10. 2018. 07:52

Srednja škola Vela Luka 10.10. se obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja i u sklopu toga je psihologinja Nina Crnogorac Šabić iz Odjela za mentalno zdravlje ZZJZ Dubrovačko-neretvanske županije održala edukativno predavanje za nastavnike Srednje škole Vela Luka , " Kako prepoznati mentalne poremećaje kod adolescenata". Predavanju se odazvao veliki broj nastavnika koji su rado saslušali i razmjenjivali iskustva u cilju osvještavanja navedene problematike.

 

 

 

 

 [više]

SVJETSKI DAN UČITELJA

Autor: Administrator , 5. 10. 2018. 11:16

 [više]

Projekt VELA SPILA – let's make it famous

Autor: Administrator , 20. 9. 2018. 11:15

Srijeda, 19.8.2018. u prostorima Centra za kulturu Vela Luka održana je večer učeničke marketinške agencije Ankora, Srednje škole Vela Luka.

Učenici marketinške agencije Ankora, zajedno sa svojim voditeljicama Andreom Živko i Majom Tičinović Žuvela predstavili su brojnoj publici svoj rad tijekom cijele školske godine. Poseban naglasak je stavljen na projekt "VELA SPILA" let"s make it famous. Projekt koji je prijavljen na natječaju Ministarstva turizma Republike Hrvatske o sufinanciranju izrade projekata srednjih strukovnih i umjetničkih škola  za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam 2018. Među 20 najboljih projekata odbran je baš ovaj naše "Ankore".

Sve ono što je predstavljeno može se pogledati u prezentaciji.

Srednja škola Vela Luka i marketinška agencija Ankora zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u nastajanju ovog projekta a posebno prof.dr.Dinku Radiću koji je nesebično prenosio svoja znanja učenicima.

 [više]

Zelena čistka-Let’s do IT! World!

Autor: Administrator , 19. 9. 2018. 09:11

Utorak 18.9.2018. GLOBE skupina naše škole obilježila je  svjetsku kampanju pod nazivom Zelena čistka-jedan dan za čišći okoliš. Lokacija je bila otočić Trstenik. 

Ovo je sedma godina zaredom da traje kampanja gdje se nastoji diljem zemlje osvijestiti važnost čistog okoliša i okupiti sve građane, a posebice najmlađe u zajedničkom cilju za bolju i zeleniju budućnost.

Sudjelovanje mladih u akcijama čišćenja uvijek je od iznimne važnosti jer su upravo oni budući naraštaji koje treba osnažiti za aktivan doprinos očuvanju okoliša kroz pravilno odvajanje i odlaganje otpada, čime postaju pozitivan primjer svojim vršnjacima, potiču na volontiranje te ujedno podižu svijest o očuvanju okoliša, a nas potiču da budemo bolji.

 

 [više]

SUFINANCIRANJE UDŽBENIKA STRUKOVNIM PROGRAMIMA

Autor: Administrator , 13. 9. 2018. 11:10

Srednja škola Vela Luka je uz pomoć Općine Vela Luka  iz  Programa javnih potreba u odgoju i obrazovanju - srednje školstvo, kao mjera unaprjeđenja materijalnog položaja učenika  osigurala sredstva kao pomoć pri kupnji udžbenika za učenike koji su školske godine 2018./2019. upisali prvi razred strukovnih programa u Srednjoj školi Vela Luka.

 [više]

ERASMUS+ KA229 ŠKOLSKO PARTNERSTVO ‘’The Unifying Power of Arts’’

Autor: Silvija Pećanac Bačić, 12. 9. 2018. 07:59

Srednja škola Vela Luka ostvarit će školsko pratnerstvo u naredne dvije godine (2018.-2020.) unutar Erasmus + KA229 projekta pod nazivom The Unifying Power of Arts gdje će u partnerstvu sa školama iz Turske, Makedonije, Rumunjske I Litve surađivati na ukupno 5 tema I to iz područja tradicionalne hrane, tradicionalnih igara, tradicionalnih plesova,tradicionalne glazbe I likovne umjetnosti.

Projekt je zamišljen kao partnerstvo škola između kojih će se u naredne dvije godine periodički  odvijati mobilnosti nastavnika s učenicima koji žele sudjelovati na projektu I raditi na pojedinim temama, družiti se I razvijati svijest o svojoj tradiciji, a ujedno upoznati tradiciju I vršnjake, kao I kolege sudjelujućih zemalja.

Srednja škola Vela Luka već je sudjelovala kao partner u europski financiranima projektima, a trenutno je I nositelj jednog KA1 projekta za mobilnost nastavnog I nenastavnog osoblja škole.

Ponosni smo što smo dio Europe I što stalno nastojimo ići u korak s njom.

 [više]

POČELI SMO MIJENJATI NAŠE OBRAZOVANJE!

Autor: Administrator , 3. 9. 2018. 13:51

Danas prvog dana nove školske godine dočekali smo naše "prvaše" i njihove roditelje.

Za njih ali i za nas je ovo poseban dan jer počinjemo s eksperimentalnim programom "ŠKOLA ZA ŽIVOT" koji je prvi korak prema ostvarenju Cjelovite kurikularne reforme.

Zahvaljujemo gosp. Zoranu Ljubiću izaslaniku Ministarstva znanosti i obrazovanja na dolasku u našu školu i pružanju podrške u novim izazovima.

 [više]

OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE

Autor: Administrator , 23. 8. 2018. 11:10

REDOVNA NASTAVA U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.

POČINJE 3.9.2018. (PONEDJELJAK)

RASPORED SATI ZA 2.,3.i 4. RAZREDE

 

 

 

OBILJEŽAVANJE SLUŽBENOG POČETKA ŠKOLSKE GODINE 2018./2019. ZA UČENIKE I RODITELJE PRVIH RAZREDA BITI ĆE PREMA SLJEDEĆEM RASPOREDU :

1. C - RAZRED - Učionica broj 1. ( zanimanja kuhar i brodski mehaničar) - 8.00 sati

1.A i 1.B RAZREDI - Učionica br. 2. ( opća gimnazija i ekonomist) - 9.00 sati

 

Svim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima želim puno uspjeha, strpljenja i novih izazova u ovoj školskoj godini 2018./2019.

 [više]

RASPORED POPRAVNIH ISPITA- jesenski rok 2017./2018.

Autor: Administrator , 15. 8. 2018. 14:11

OBAVIJEST ZA UČENIKE I NASTAVNIKE

Raspored POPRAVNIH I RAZREDNOG ispita u jesenskom roku školske godine 2017.72018.

Predaja ZAVRŠNOG RADA za polaganje u jesenskom roku je ponedjeljak 20.8.2018. do kraja radnog dana.

Polaganje ZAVRŠNOG RADA u jesenskom roku je u ponedjeljak 27.8.2018. u 9.00 sati.

 

 

 

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU - ŠKOLSKA GODINA 2018./2019. jesenski rok

Autor: Administrator , 26. 6. 2018. 10:10

NATJEČAJ ZA UPIS U PRVI RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2018./2019.

 [više]

Udžbenici za školsku godinu 2018./2019.

Autor: Administrator , 4. 7. 2018. 08:49

PROGRAMI

ODJELJENJA

GIMNAZIJA

1.A

2.A

3.A

4.A

EKONOMIST

1.B

2.B

3.B

4.B

KUHAR JMO

1.C

 

3.C

 

BRODSKI MEHANIČAR JMO

1.C

 

3.C

 

NAPOMENA:

Učenici PRVOG A razreda opće gimnazije sve svoje udžbenike će dobiti besplatno  na početku školske godine.

Učenici PRVOG B razreda zanimanja ekonomist dobiti će besplatno sve udžbenike.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 NAJAVA DOGAĐANJA

Facebook škole

 

Facebook stranica SŠ VELA LUKA

 

 

 

 

ŠKOLA ZA ŽIVOT

ANKETA ZA UČENIKE

Škola za život "TZK"

STAJUN OD LUMBLIJE

 

 

 

 

Četvrtak 18.10.2018. 17.00 sati

Kulturni centar

 

ŠKOLSKA SHEMA

  MI SMO ŠKOLA U KOJOJ

  SE PROVODI ŠKOLSKA

   SHEMA

Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
ŽIC

WEB stranica

Županijskog info-centra za mlade

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Srednja škola Vela Luka / Ulica 5. broj 9, HR-20270 Vela Luka / ss-vela-luka.skole.hr / ured@ss-vela-luka.skole.hr
preskoči na navigaciju