preskoči na sadržaj

Srednja škola Vela Luka

 > Naslovnica
vijesti

DRŽAVNA MATURA - HRVATSKI JEZIK

Autor: Ofelija Dragojević, 19. 6. 2017. 13:54

Zbog nepredviđene situacije koja se dogodila 19. lipnja 2017. godine u jednoj srednjoj školi ispit iz Hrvatskoga jezika (Književnost i jezik – test) na osnovnoj i višoj razini piše se u srijedu 28. lipnja 2017. godine u 14.00 sati.

Prema ranije objavljenome Kalendaru polaganja ispita državne mature u ljetnome roku u školskoj godini 2016./2017. to je bio datum polaganja ispita iz Latinskoga jezika.
Zbog novonastale situacije jedino moguće rješenje bilo je prebaciti polaganje ispita iz Latinskoga jezika na 27. lipnja kako bi se 28. lipnja mogao pisati ispit iz Hrvatskoga jezika.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u suradnji s ostalim dionicima obrazovnoga sustava čini sve da bi pristupnici mogli pristupiti svim dodatnim planiranim provjerama za upis na visoka učilišta.

Razumijemo da je novonastala situacija svima izazvala neplanirane poteškoće, ali se zaista trudimo pronaći rješenje te činimo sve kako bismo svim pristupnicima, koliko je to moguće, osigurali što manje stresno polaganje preostalih ispita državne mature.

Izvor : https://www.ncvvo.hr/

 

 

 [više]

SVJEDODŽBE O ZAVRŠNOM RADU

Autor: Administrator , 8. 6. 2017. 09:45

Danas su svoje svjedodžbe o završnom radu i o završetku razreda preuzeli naši maturanti strukovnih zanimanja.

Osim svjedodžbi podijeljene su pohvalnice i nagrade za učenike koji su se tijekom svojeg školovanja isticali u svojem obrazovnom radu i školskim aktivnostima i to ;

Pohvalnice za odličan uspjeh i uzorno vladanje  :

1. Alen Ivaković - učenik 4.razred zanimanja ekonomist

2. Deni Berković - učenik 3. razreda zanimanja instalater grijanja i klimatizacije

Pohvalnica za učenika koji nema izostanaka tijekom nastavne godine;

1. Darko Surjan - učenik 3.razreda zanimanja instalater grijanja i klimatizacije

Pohvala za isticanje u školskim aktivnostima u marketinškoj agenciji "Ankora"

1. Ana Jakovljević i 2. Antonia Prrotić - učenice 4.razreda zanimanja ekonomist

Staklena nagrada za uspjehe postignute na završnicama Državnog prvenstva Republike Hrvatske u 2015./2016. i 2016./2017. školskoj godini ;

1. Deni Berković i Nikola Žuvela - učenici 3. razreda zanimanja instalater grijanja i klimatizacije.

Staklena nagrada za ostvareni uspjeh na Državnom natjecanju u  discipline računovodstvo u školskoj godini 2016./2017;

1. Antonia Protić

Čestitamo svim učenicima i želimo puno uspjeha u budućem životu!

FOTO GALERIJA

 

 [više]

NATJEČAJ ZA UPIS UČENIKA U 1.RAZRED

Autor: Administrator , 5. 6. 2017. 15:41

Srednja škola Vela Luka objavljuje Natječaj za upis učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018.

Tekst natječaja možete pogledati na linku : NATJEČAJ

 [više]

POSJET - U.S. Embassy Zagreb SREDNJOJ ŠKOLI VELA LUKA

Autor: Administrator , 31. 5. 2017. 13:21

 

     

Gosp. Christian Wright, savjetnik za odnose s javnoscu  i gđa.  Maca Bahlen  Director,Information Resource Center  U.S.Embassy u Zagrebu,
ponovno su  posjetili  Srednju školu Vela Luka . Gosp. Christian je učenicima 2. i 3. razreda opće gimnazija održao  predavanje o američkim blagdanima.  U vrlo ugodnoj  i spontanoj atmosferi učenici su mogli doboti odgovore iz prve ruke na brojna pitanja koja su postavljali svojim gostima.

Naravno na kraju ovakvog druženja "pala" je i zajednička fotografija za uspomenu. Naime gosp. Wrightu završava mandat u Hrvatskoj  i od sljedeće godine seli u Kazahstan. Želimo mu puno sreće i uspjeha na novoj destinaciji.

Pozdrav iz Vele Luke !

 

 

 [više]

DAN OTVORENIH VRATA SREDNJE ŠKOLE VELA LUKA

Autor: Administrator , 31. 5. 2017. 12:48

  U UTORAK , 30.5.2017. Srednja škola Vela Luka imala je Dan otvorenih vrata škole.

U goste su bili pozvani učenici završnog (osmog) razreda  i nastavnici Osnovne škole Vela Luka. Njih četrdesetak je provela puna dva sata s profesorima i učenicima Srednje škole Vela Luka.

Događaj se sastojao od 4 dijela. U prvom dijelu je ravnateljica predstavila školu, a zatim su profesori ukratko predstavili gimnazijski, ekonomski i JMO program obrazovanja u SŠ Vela Luka. Kako u našoj školi potičemo razvoj učeničkog stvaralaštva najbolje su prezentirali sami učenici, zaposlenici Marketinške agencije  Ankora  i svi ostali  koji su predstavili kako stečena znanja prenose u konkretne situacije.   više ........

 [više]

ODLUKA O POHVALAMA UČENIKA

Autor: Administrator , 24. 5. 2017. 07:56

Na sjednici Nastavničkog vijeća za učenike završnih razreda  održanoj 22.5.2016.  pohvaljeni su učenici koji su se isticali u otvarivanju obrazovnog rada, vladanja te aktivbnostima u školi i izvan nje, za školsku godinu 2016./2017.

ODLUKA

 

 [više]

EUROPSKE PRVAKINJE- NAŠE ZLATNE CURE !

Autor: Ofelija Dragojević, 21. 5. 2017. 14:16

Naše cure Ivana Jurković, Josipa Jurković i Bruna Milinović, Izabela Krakić prvakinje Europe u juniorskom četvercu bez kormilara! Bravo cure!

Izvor :https://www.facebook.com/Hrvatski-vesla%C4%8Dki-savez

 [više]

ZAHVALA SPONZORIMA MATURALNOG PLESA

Autor: Administrator , 18. 5. 2017. 15:11

Poštovani sponzori !

Iskreno zahvaljujemo što ste svojim prilogom pružili  velikodušnu pomoć i podršku našim maturantima u organizaciji njihove nezaboravne večeri.

Za maturante i nastavnike Srednje škole  Vela Luka

Ofelija Dragojević,ravnatelj

 

POPIS SPONZORA

 [više]

DRŽAVNA SMOTRA "GLOBE ŠKOLA"

Autor: Administrator , 18. 5. 2017. 09:22

GLOBE - SREDNJA ŠKOLA VELA LUKA

Pohvaljeni smo za izuzetno kvalitetno usmeno predavanje i za jedinstvenu temu.
No sto se tice nagrada, prednost su imale skole koje su međusobno surađivale na projektu.

🌱Projekt "Bob s okusom soli" je pohvaljen kao izuzetan pogotovo zbog suradnje s lokalnim stanovništvom. Dečki su također pohvaljeni u izlaganju projekta. Kod orijentacijskog natjecanja smo osvojili 14. mjesto od 40 pozvanih skola.

👏Čestitke svim našim GLOBE-ovcima na postignutom uspijehu te na velikom trudu i zalaganju!

 [više]

MATURALNI PLES - GENERACIJA 2016./2017.

Autor: Administrator , 15. 5. 2017. 12:25

Maturalna zabava Srednje škole "Vela Luka" generacija 2016./2017. održana je u subotu 13. svibnja 2017. u prostorijama hotela "Posejdon ". Ove godine Srednja škola "Vela Luka" broji  32 maturanta iz 3 razredna odjeljenja :Opća gimnazija,ekonomist,  brodski mehaničar,instalater grijanja i klimatizacije i elektroničar mehaničar. Na maturalnoj zabavi su osim maturanata bili roditelji, profesori i ostali uzvanici. U ime maturanata svim gostima a posebno svojim nastavnicima  obratio se učenik 4.razreda opće gimnazije Marko Mušić  s prigodnim riječima .U Ime nastavnika maturantima se obratila razrednica 3.C Slavica Bošković .Program su vrlo uspješno i na zadovoljstvo svih vodili učenici  Marko Tabain i Stipe Padovan  . Plesalo se do ranih jutarnjih sati uz grupu "Pink Panther  " iz Splita.

 [više]

PRVO MJESTO NA 3P SPLIT u Case Study Challenge!

Autor: Administrator , 10. 5. 2017. 13:06

Od 2013.g. na Ekonomskom fakultetu u Splitu održava se Program poticanja poduzetništva (3P).

Predavači na ovom programu su redovito poznata imena iz svijeta poduzetništva poput Saše Cvjetojevića, Ive Špigla, Krešimira Macana, Matea Peraka, Davorina Štetnera i drugih koji pomažu u promoviranju poduzetništva i samozapošljavanja u lokalnoj zajednici. Njihove diskusije su zanimljive, životne i poticajne. Na ovogodišnjoj konferenciji teme su bile: .....

 [više]

JOŠ JEDAN USPJEH NAŠIH UČENICA - SPORTAŠICA !

Autor: Administrator , 8. 5. 2017. 12:51

ČESTITAMO sestrama Josipi i Ivana Jurković , državnim prvakinjama ,učenicama 3. razreda gimnazije Srednje škole Vela Luka na osvojenom PRVOM mjestu u četvercu  i ČETVRTOM mjestu u dvojcu na pariće na međunarodnoj veslačkoj regati u Munchenu.

 [više]

SAJAM VJEŽBENIČKIH TVRTKI U DUBROVNIKU

Autor: Administrator , 4. 5. 2017. 11:40

 

7.04. 2017. sudjelovali smo na sajmu vježbeničkih tvrki u Dubrovniku, u Palači Sponza na Stradunu.Našu školu predstavljale su dvije tvrtke: Kraljevi super tiska, 3b i Ankora, marketinška agencija koja je istaknuta kao primjer dobre prakse.Sutradan je Ankora imala terensku nastavu u turističkom uredu grada Dubrovnika, a Kraljevi super tiska u tiskari Alfa.

 [više]

PRIJATELJSKI NOGOMETNI SUSRET SŠ VELA LUKA-ENRICO MEDI SENIGALLIA

Autor: Administrator , 29. 4. 2017. 12:25

Jučer (28.4.2017) je održan prijateljski nogometni turnir između dvije ekipe naše škole, od kojih je jedna Trigoza-pobjednik školskog nogometnog turnira, a druga sastavljena od učenika ostalih ekipa sa turnira, te dvije ekipe srednje škole iz Senigallie.

Turnir je odigran po kup sistemu, u prvoj polufinalnoj utakmici naša prva ekipa (Trigoza) pobijedila je Senigalliu 2. rezultatom 3:0. U drugoj utakmici naša druga ekipa poražena je od Senigallie 1. rezultatom 2:1. Utakmicu za treće mjesto, koja je bila neizvjesna do samog kraja, odigrali su Senigallia 2. i Vela Luka 2. Talijani su poveli sa 1:0 u 21.minuti, no ubrzo su se naši vratili u igru te preokrenuli rezultat na 2:1 što je bio i krajnji rezultat utakmice. Moramo istaknuti da je za našu drugu ekipu igrao nastavnik Josip Cvitan, koji je prema riječima kolege Daniellea bio "njihov glavni adut". :)

U finalu su se susreli ekipa Senigallia 1. i Vela Luka 1. U ovoj utakmici nije bilo neizvjesnosti.

Naša ekipa pobijedila je rezultatom 5:1 te tako postala pobjednikom ovog prijateljskog susreta.

Najbolji strijelac ovog turnira bio je naš Deni Berković sa 5 postignutih golova.

Bilo je ovo zanimljivo prijateljsko druženje između dvije škole, koje će se, nadamo se, nastaviti i dalje, i u Veloj Luci i u Senigalliji.

Fotogalerija

 [više]

Državno prvenstvo u stolnom tenisu za mladiće

Autor: Administrator , 26. 4. 2017. 10:21

Državno prvenstvo u stolnom tenisu za mladiće održano je u sportskoj dvorani Intersport, 24. travnja  2017. godine. Na natjecanju se skupilo šest najboljih ekipa Hrvatske. Natjecatelji su cijelo natjecanje proživjeli kroz sportski duh i zabavu, ali isto tako su i dali sve od sebe kako bi ostvarili što bolji rezultat u svome najdražem sportu. Prvo su igrali ŠSD Gimnazijalac, Čakovec protiv ŠSD Tehničar, Pula iz skupine „A“. U skupini „B“ led su probili ŠSD Primag, Osijek i ŠSD Victoria, Zabok. U poluzavršnicu plasirali su se mladići iz Zagreba i Osijeka, te Pule i Vele Luke. Nakon neizvjesne borbe ipak su se kao bolji pokazali Zagrepčani i Puljani te se time plasirali u finale. Finalna utakmica bila je vrlo napeta, suigrači su se međusobno bodrili, a također su imali potporu publike. Borba se odvijala između momčadi iz Zagreba i Pule, ali je Zagreb rezultatom 3:1 svojoj momčadi osigurao zlato oko vrata. U isto vrijeme se odvijala i utakmica za treće mjesto između mladića Osijeka i Vele Luke iz koje su na kraju Osječani izašli kao treći.

Završni poredak u stolnom tenisu za mladiće:

1.  ŠŠD ŠPOGI ŠPORTSKA GIMNAZIJA ZAGREB

2.  ŠŠD TEHNIČAR TEHNIČKA ŠKOLA PULA

3. ŠŠD PRIMAG III. GIMNAZIJA OSIJEK

4. ŠŠD DUPIN SREDNJA ŠKOLA VELA LUKA

5. ŠŠD GIMNAZIJALAC GIMNAZIJA JOSIPA SLAVENSKOG ČAKOVEC                                                     

5. ŠŠD VICTORIA GIMNAZIJA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA ZABOK

Izvor : Web HŠŠS

IPL NOVINARKE Ina Brakus i Nika Veža

 [više]

ZAHVALA SREDNJE ŠKOLE VELA LUKA !

Autor: Administrator , 25. 4. 2017. 12:00

Zahvala za pomoć u provedbi   aktivnosti pod nazivom „Dan karijera“   

u organizaciji  Srednje škole Vela  Luka

Ovim putem želimo uputiti iskrenu zahvalu svima koji su pomogli  i pružili potporu u organizaciji  „Dana karijera“ koji je  održan 31. ožujka 2017. godine u  organizaciji Srednje škole Vela Luka .

Nadamo se, i namjera nam je  da  ova aktivnost  u budućnosti postane tradicionalna kako bi  pomogla našim učenicima što bolje snalaženje u donošenju važnih životnih odluka.

Srednja škola Vela Luka kao organizator još jednom zahvaljuje svima   na pomoći i sudjelovanju te se  nada i budućoj suradnji.

S poštovanjem ,

Ravnateljica škole

 [više]

36. DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA U DISCIPLINI RAČUNOVODSTVO

Autor: Tomislava Stipković, 25. 4. 2017. 09:39

Nakon osvojenog prvog mjesta na međužupanijskom natjecanju iz računovodstva koje je održano 28. veljače u Dubrovniku, ANTONIA PROTIĆ, učenica 4. b razreda, zanimanje ekonomist, ostvarila je pravo plasmana na najvišoj, državnoj razini natjecanja.

Na državnom natjecanju koje se održavalo u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar, od 10. do 12. travnja, Antonia je osvojila 10. mjesto u jakoj konkurenciji najboljih mladih računovodstvenih stručnjaka.

 

 

Svojim uspjehom Antonia je na najbolji mogući način promovirala i našu školu, koja se i ovaj put našla na popisu  ekonomskih škola u Republici Hrvatskoj iz kojih su iznjedrili najbolji mladi računovodstveni stručnjaci.

 

Čestitamo Antoniji i nadamo se da će joj ovaj uspjeh biti poticaj za daljnji rad i usavršavanje u području računovodstva.

 [više]

NATJECANJE IZ RAČUNOVODSTVA

Autor: Administrator , 1. 3. 2017. 09:10

Još jedan uspjeh naših učenika na natjecanjima!

Naša učenica 4.B razreda ekonomist- ANTONIA PROTIĆ osvojila je PRVO MJESTO na natjecanju iz računovodstva na međužupanijskoj razini za Dubrovačko -neretvansku i Splitsko-dalmatinsku županiju, koje je održano u Dubrovniku 28.2.2017. Mentor učenice je nastavnica Tomislava Stipković.

ČESTITAMO !

 [više]

SREDNJA ŠKOLA VELA LUKA : e - ŠKOLA

Autor: Administrator , 28. 11. 2015. 17:48

Srednja škola Vela Luka u pilot projektu "Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola"

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 NAJAVA DOGAĐANJA

Facebook škole

 

Facebook stranica SŠ VELA LUKA

RASPORED RADA za kraj nastavne godine

POČINJE DRŽAVNA MATURA !

KALENDAR  ISPITA

PODJELA SVJEDODŽBI 1.,2.,3. razredi

Utorak, 4.7.2017. 9.00 sati

 

Tražilica
Kalendar
« Veljača 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Srednja škola Vela Luka / Ulica 5. broj 9, HR-20270 Vela Luka / ss-vela-luka.skole.hr / ured@ss-vela-luka.skole.hr
preskoči na navigaciju