preskoči na sadržaj

Srednja škola Vela Luka

 > Naslovnica
vijesti

"Proljeće s Vučetićem"

Autor: Administrator , 22. 3. 2017. 08:53

U organizaciji knjižnice "Šime Vučetić" i Centra za kulturu 21.3.2017. održana je treću godinu za redom manifestacija "Proljeće s Vučetićem". Nagradu za najbolji likovni rad  natječaja na temu"Biti sam" dobila je naša učenica 2. razreda opće gimnazije Hana Kalebić. 

Rad Hane K.

 [više]

NAJBOLJI SPORTAŠI U 2016.

Autor: Administrator , 20. 3. 2017. 08:03

Na svečanoj sjednici općinskog vijeća Općine Vela Luka 18.3.2017.  dodijeljene su plakete za najuspješnije sportaše u 2016. godini.

Između ostalih nagrađeni  su:

Antonio Šeparović – veslač Veslačkog kluba Ošjak

Josipa i Ivana Jurković – veslačice Veslačkog kluba Ošjak

Antonio Franulović, Nikola Žuvela,Ivan Šeparović i Deni Berković – stolnotenisači STK Lučica

Nagrađeni sportaši su i vrijedni učenici Srednje škole Vela Luka .

Jako smo ponosni na naše sportaše kao i profesora – trenera Tina Dragojevića , koji je  velikim  dijelom zaslužan za ovogodišnje nagrade naših sportaša, te im  želimo još  puno uspjeha u njihovim sportovima kao i još mnogo nagrada za njihov trud!

Čestitamo od srca svima !

 [više]

TURNIR - "DAN OPĆINE 2017."

Autor: Administrator , 19. 3. 2017. 09:36

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proteklog tjedna održan je srednjoškolski turnir u malom nogometu. Na turniru je sudjelovalo 6 ekipa, od čega 5 muških i jedna ženska ekipa.

Ekipa TRIGOZA pobjednik je ovogodišnjeg malonogometnog turnira. U finalu su svladali Bosseve s rezultatom 6:2

Najbolji strijelac turnira je Deni Berković s 10 postignutih golova.

Srednja škola Vela Luka se zahvaljuje svim natjecateljima, a posebno Ivanu Maričiću, sucu svih 10 odigranih utakmica.

(Izvještaj : Sanda T.

Cijeli i zvještaj ......

 [više]

ATLETSKO NATJECANJE UČENIKA SREDNJE ŠKOLE

Autor: Administrator , 14. 3. 2017. 14:11

Atletsko natjecanje Srednje škole Vela Luka povodom dana

Općine Vela Luka

Održano je 16. Tradicionalno atletsko natjecanje Srednje škole Vela Luka u atletici povodom dana Općine Vela Luka. Natjecanje se održalo na potezu od trajektnog pristaništa do Inglezovog mosta. Na natjecanju je sudjelovalo 33 učenica i učenika naše škole u 4 discipline. Djevojke su se natjecale u trčanju na 100, 400 i 800 metara, dok su se mladići natjecali u trčanju na 100, 400 i 1000 metara. Klikni za  rezultate  OVDJE

 

Na kraju natjecanja profesor Tino Dragojević je održao kratki prigodni govor te su podijeljene medalje. Curama je podijelio medalje profesor Tino, a mladićima ravnateljica Ofelija Dragojević. Osim medalja pobjednicima, svi natjecatelji su dobili opravdanje jednog neopravdanog izostanka, što je neke više razveselilo od same medalje.

Srednja škola se zahvaljuje svim natjecateljima i volonterima na pomoći. Nadamo se da će i dogodine sudjelovati u ovolikom broju te poziva sve zainteresirane na finale malonogometnog turnira, koje će se održati u petak s početkom od 14.00.h.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ FIZIKE

Autor: Administrator , 10. 3. 2017. 14:36

5 fizikalnih problema, 240 minuta, sedamnaest srednjoškolaca.

Da je bilo moguće izmjeriti razinu mentalne aktivnosti, zasigurno bi uređaji pokazali najviše vrijednosti na dan 08. ožujka u učionici fizike srednje škole Fra Andrije Kačića Miošića u Pločama. Jer svaki taj fizikalni problem zahtijeva duboko promišljanje, prizivanje u svijest poznatih prirodnih zakonitosti, traženje odgovarajuće ideje, ispisivanje mogućih postupaka i rješenja. Zasigurno ogroman trud koji, možda, je krivac za mali broj srednjoškolskih mislioca koji se odlučuju na ovaj intelektualni izazov. I upravo zbog svega ovoga, bez obzira na plasman ili eventualni poziv na višu razinu natjecanja, svi su oni za nas pobjednici.

Među tim pobjednicima, baš kao i prošle godine, našla se i naša Petra Cetinić. Kao učenica druga razreda bavila se problemima iz područja fluida, termodinamike i elektrostatike. Iako manje važno, osvojeno treće mjesto među učenicima cijele županije neka bude materijalna potvrda njenog rada.

Osim intelektualnog izazova, ovo natjecanje nam donese i priliku za druženje s kolegama (nastavnicima i učenicima) iz Blata, Dubrovnika, Ploča i Metkovića. Hvala svima na lijepim trenutcima i, naravno, na matematičkim i fizikalnim vicevima:)

Posebne zahvale zaslužuju organizatori koji su se pobrinuli da naše putovanje i smještaj budu ugodni, a natjecanje pošteno.

 

 [više]

ZAHVALNICA SREDNJOJ ŠKOLI VELA LUKA

Autor: Administrator , 8. 3. 2017. 14:10

 [više]

NATJECANJE IZ RAČUNOVODSTVA

Autor: Administrator , 1. 3. 2017. 09:10

Još jedan uspjeh naših učenika na natjecanjima!

Naša učenica 4.B razreda ekonomist- ANTONIA PROTIĆ osvojila je PRVO MJESTO na natjecanju iz računovodstva na međužupanijskoj razini za Dubrovačko -neretvansku i Splitsko-dalmatinsku županiju, koje je održano u Dubrovniku 28.2.2017. Mentor učenice je nastavnica Tomislava Stipković.

ČESTITAMO !

 [više]

MAŠKARE SU ZAVLADALE ŠKOLOM!

Autor: Administrator , 28. 2. 2017. 11:34

Nikad teže odabrati najbolje maškare. Bilo je Batmanna  kauboja, staraca- penzića, gay pride, pantomimičari, "naopakih nastavnika", gusarica i najpotrebnijih u današnje vrijeme MANOVALA.

Glasovanje je bilo tajno, a prvu nagradu ( kutija) freških krafni dobila je ekipa 4. a razreda - "14 palmi i Marjan Ban".

2. mjesto pripalo je 3. gimnazije  - "Gay pride "

3. mjesto - 4.b - "Pantomimičari"

Nagradu za najbolju masku kod nastavnika dobila je Danijela Lovričević- Pantomimičarka!

ČESTITKE SVIM MAŠKARAMA!

Više slika ........ Foto galerija

 [više]

ZELENA ČISTKA - GLOBOVCIMA POHVALNICA

Autor: Ofelija Dragojević, 22. 2. 2017. 16:12

 

 

Naši vrijedni GLOBE-ovci su prošle školske godine sudjelovali u Zelenoj čistki te je naša škola dobila zahvalnicu za sudjelovanje.

Više o ZELENOJ ČISTKI  pročitajte OVDJE ...

 [više]

OPET SMO PRVACI - DRŽAVNO STOLNI TENIS EVO NAS OPET !

Autor: Administrator , 21. 2. 2017. 14:43

Muška stolno teniska ekipa u sastavu : Antonio Franulović, Nikola Žuvela, Ivan Šeparović i Deni Berković s trenericom Sandom Tasovac  opet su dominirali na poluzavršnom natjecanju školski sportskih društava u stolnom tenisu koje je održano u utorak 21.2.2017. u Šibeniku.

Mladići su osvojili 1. mjesto u konkurenciji ekipa skupine Jug i ostvarili pravo nastupa na državnom natjecanju.

Čestitamo !!!

 

 [više]

ODLUKA O ODABIRU AGENCIJE ZA PROVEDBU MATURALNE EKSKURZIJE

Autor: Administrator , 25. 1. 2017. 10:47

Povjerenstvo za provedbu javnog poziva i izbor ponude za provođenje i organizaciju višednevne izvanučioničke nastave u školskoj godini 2016./2017. na roditeljskom sastanku roditelja svih učenika održanom 24.1.2017. izabralo je javnim glasovanjem ponudu putničke agencije :

Destinations f-tours d.o.o iz Splita

ODLUKA

 [više]

"EKO" JELKA

Autor: Administrator , 20. 12. 2016. 08:52

U utorak, 13. prosinca, naša GLOBE skupina odlučila je okititi jelku, ali ne bilo kakvu, eko jelku. U ranim poslijepodnevnim satima smo se okupili i krenuli s dva auta prema uvali Lovišta u namjeri skupljanja plastike. Dan kasnije smo nastavili sa skupljanjem plastike u uvali Gabrica.....

 [više]

MATURANTI U KAZALIŠTU

Autor: Administrator , 7. 12. 2016. 10:27

Jednog sunčanog prosinačkog ponedjeljka, mi, maturanti naše škole, pošli smo na mali jednodnevni izlet u Dubrovnik. Povod tome bila je predstava „Brat Magarac“ u dubrovačkom HNK-u, u izvedbi glumaca iz Mostara.
Polazak je bio oko 8, dakle u vrijeme prvog školskog sata, tako da nam nije teško palo. Nakon nekoliko sati 'drndanja' u autobusu, stigli smo u uvijek prekrasni Dubrovnik. Do predstave smo imali nekoliko slobodnih sati pa smo vrijeme gubili po Stradunu, kafićima i fast-foodovima, nemilosrdno se boreći protiv gladi i žeđi koje su nas napale za vrijeme vožnje...........VIŠE ....

 

 [više]

"GLOBOVCI" DOBILI MJERNU STANICU

Autor: Administrator , 2. 12. 2016. 15:09

Novcima dobivenim od prijavljenog školskog projekta za Dubrovačko-neretvanskoj županiju kupljena je automatska meteorološka stanica za učenike Globe skupine Srednje škole Vela Luka. Bežična meteorološka stanica uvelike će pomoći Globovcima pri prikupljanju podataka potrebnim za njihove projekte.

Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Vela Luka na dozvoli za postavljanje mjerne stanice na krovu školske sportske dvorane!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 [više]

SRETAN 64 ROĐENDAN "SREDNJOJ ŠKOLI VELA LUKA"

Autor: Ofelija Dragojević, 1. 12. 2016. 10:02

   

SREDNJA ŠKOLA

VELA LUKA

 Na današnji dan Srednja škola Vela Luka je  počela s radom 

1. 12. 1952. godine Srednja škola Vela Luka počinje raditi  kao Škola  učenika u privredi. Narodni odbor kotara Korčula donio je rješenje kojim se utvrđuje 1. 12. 1952. godine kao početak rada Škole učenika u privredi u Veloj Luci. Upis učenika je izvršen tijekom X i XI mjeseca 1952. godine.

U prvi razred se upisalo 7 učenika a u drugi razred 21 učenik za različita zanimanja: stolar, brodograditelj, pekar, mehaničar, kovač, kuhar, krojač, zidar, brijač, cipelar, bačvar, soboslikar.

Bez obzira na statusne promjene koje su se događale, Srednja škola Vela Luka djeluje neprekidno od 1952. godine do danas.

Više o povijesti škole na poveznici "Povijest škole "

 [više]

"GLOBOVCI" U POSJETU "CVITIĆIMA"

Autor: Administrator , 30. 11. 2016. 10:34

28.11.2016. naša skupina GLOBE posjetila je udrugu CVITIĆ u njihovim prostorijama u Veloj Luci. To je bio drugi susret ove godine u svrhu druženja i pravljenja božićnih ukrasa. Naši prijatelji iz udruge dali su nam ideje za izradu ukrasa, a posebno se radilo na plakatu i izradi snjegovića. Naša globovka Hana nacrtala je prekrasan plakat kojeg su kasnije zajednički obojili Cvitići. Popodnevno druženje je proteklo u veselom tonu. Druženja, pjesme, hrane i pića nije nedostajalo. Na  kraju smo sve ovjekovječili jednom zajedničkom fotografijom, a plakat ostaje za uspomenu i sjećanje na ovaj susret. Na dar smo dobili prekrasan božićni aranžman koji krasi stol u našoj zbornici. Vidimo se uskoro s novim idejama! Hvala vam!

 [više]

IZLET PLAVOM STAZOM

Autor: Administrator , 30. 11. 2016. 14:25

30.11.2016. naša GLOBE skupina otišla je na kratki izlet plavom stazom. Uz stazu su pronalazili autohtone biljke, te zabilježili što su pronašli. Uklonili su uvenule biljke koje su smetale rastu novih.  Također su planirali i skoru sadnju novih biljaka kako bi uljepšali naš plavi put tako da bi privlačio veću pažnju tur ista, ali i naših mještana.

 [više]

Suradnja SŠ "Vela Luka" i LS "Enrico Medi" iz Senigallije

Autor: Administrator , 25. 11. 2016. 09:49

 

 

 

 

 

U srijedu 23.11. Srednju školu Vela Luka posjetio je profesor talijanskog i latinskog jezika Daniele Onori, predstavnik Liceo Statale „Enrico Medi“ iz Seengallie (Ancona). U ugodnom razgovoru koji je trajao nekoliko sati ugostili su ga ravnateljica škole Ofelija Dragojević i članovi školskog tima Vinka Prizmić, Maja Tičinović Žuvela, Zorka Mašković, Andrea Živkoi  Josip Cvitan. Predstavnici škola razmijenili su  brojne informacije i prijedloge o budućoj zajedničkoj suradnji između dvije škole, i dva gradića na suprotnim obalama Jadranskog mora.

Prvi korak suradnje biti će realiziran  već u travnju 2017. kada će učenici četvrtog razreda srednje škole i njihovi nastavnici  iz Senigallije  doći u posjet Veloj Luci i našoj školi.

Planirane su razne zajedničke aktivnosti o kojim ćemo naknadno izvijestiti a koje će sigurni smo još više spojiti naše srednjoškolce.   

 [više]

SREDNJA ŠKOLA VELA LUKA : e - ŠKOLA

Autor: Administrator , 28. 11. 2015. 17:48

Srednja škola Vela Luka u pilot projektu "Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola"

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Kalendar
« Veljača 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Srednja škola Vela Luka / Ulica 5. broj 9, HR-20270 Vela Luka / ss-vela-luka.skole.hr / ured@ss-vela-luka.skole.hr
preskoči na navigaciju